YKY Genel Kültür Serisi 170 bine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

YKY Genel Kültür Serisi 170 bine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2009 17:12

Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık tarafından başlatılan Genel Kültür Dizisi 33. kitabına ulaştı. Serinin en son yayını Darwin ve Evrimin Bilimi adlı kitap oldu.

Haberin Devamı

YKY’nin Genel Kültür Dizisi kapsamında şimdiye kadar yayınladığı kitapların toplam satış rakamı da 170 bine yaklaştı.

YKY’den verilen bilgiye göre şimdiye kadar çıkan kitaplar arasında en fazla baskı yapan kitaplar arasında ise “Allah'ın Resulü Hz. Muhammed, Yazı / İnsanlığın Belleği, Picasso: Dâhi ve Deli ve Leonardo da Vinci" adlı kitaplar yer alıyor. Bu kitapların tümü 5 baskı yaparak 12 binin üzerinde bir satış sayısına ulaştı. “Bizans’ın Altınları”, Mayaların Kayıp Şehirleri”, “Evvel Zaman İçinde Mezopotamya” ve Unutulmuş Mısır'ın İzinde” kitaplarının ise bugüne kadar 4 baskı yaptığı bildirildi.  YKY Aralık 2008’de ilk baskısı yapılan Darwin kitabının satışının da iyi gittiğini ve yeni baskılara hazırlandıklarını açıkladı.

Fransa’nın ünlü yayınevi Gallimard’ın otuzu aşkın dile çevrilen “Découverte” serisinin Türkçeye mükemmel bir uyarlaması olan “Genel Kültür Dizisi”, fotoğraflarla beslenen özgün içeriği ve özenli basımıyla vazgeçilmez bir bilgi kaynağı olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’den ve dünyadan titizlikle seçilmiş en nitelikli yapıtları kitapseverlerle buluşturan YKY, “Genel Kültür Dizisi” ile bu misyonunu daha da perçinliyor. YKY , “Genel Kültür Dizisi”, tarihten sanata, spordan bilime uzanan yelpazesiyle, insanlığın ve uygarlığın birikimine daha yakından bakmak isteyenlere sesleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!