Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:31

İsrail'in bir kez daha BM'ye ait bir okulu hedef alması, ABD yönetimini kızdırdı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu yüzlerce kişi ölmüş ama ABD yönetiminden İsrail'e destek açıklamaları gelmişti. İsrail'e desteğini sürdüren ABD, dün BM yönetimindeki okulun vurulmasından sonra sert bir açıklama yaparak, "ABD, Refah'ta 3 bin civarında yerlerinden edilmiş kişiye barınak sağlayan, en az 10 Filistinli'nin daha trajik biçimde hayatını kaybettiği UNRWA okulunun dışındaki utanç verici bombalamadan dehşete düşmüştür" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu bazı askerlerini Gazze’den çekmeye başladığını açıklasa da operasyon bitmedi. Ordunun dün Refah’ta mültecilerin kaldığı BM okuluna düzenlediği saldırıda en az 10 Filistinli öldü.

YARDIM KUYRUĞUNDA ÖLÜME YAKALANDILAR - FOTO GALERİ

Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar
ABD yönetimi: 'Utanç verici saldırı'

İsrail ordusunun 8 Temmuz’da Gazze’ye yönelik başlattığı “Koruyucu Hat” operasyonunda ölü sayısı 1830’u aştı. Yaralı sayısı ise 9370. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ordunun Gazze’deki tünelleri imha ettikten sonra da ‘gerektiği takdirde’ saldırıları sürdürebileceğini açıkladı. İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner ise dün AFP ajansına yaptığı açıklamada Gazze’deki bazı askerlerini çekmeye başladıklarını söyleyerek “Askerler tünel ağını yok etme görevini tamamlamaya çok yakın” dedi. AA’ya konuşan başka bir ordu sözcüsü Avichay Adraee ise “Kara operasyonunda sona yaklaşılmadı, Gazze içindeki bazı birliklerimizi yeniden konumlandırıyoruz. Gelecek 48 saat belirleyici olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar

Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar
BM'den sert açıklama 'Bu delilik durmalı'

YARDIM KUYRUĞUNDALARDI

İsrail, bu arada Gazze’ye yönelik saldırılara aralıksız devam ediyor. Sadece dün 44 kişi yaşamını yitirdi. El Cezire, İsrail tanklarının Refah, Şecaiyye, Han Yunus ve Beyt Hanun’dan “çekilirken” vurmaya devam ettiğini yazdı. İsrail ordusunun füze saldırısında dün 3 bin Filistinli mültecinin kaldığı Gazze’nin güneyindeki Refah’ta BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) ait okul da hedef alındı. Saldırıyla okulun içi dışı kan gölüne dönerken can pazarında ilk önce yaralı çocuklar kurtarılmaya çalışıldı. En az 10 Filistinli öldü, 50 kişi yaralandı. Görgü tanıkları saldırı sırasında Gazzelilerin gıda yardımı için kuyrukta beklediğini ifade etti. Filistinli bir kadın, “Kaderimiz sadece Allah’a kaldı” diyerek feryat etti. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise yaptığı yazılı açıklamada, “BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ölen İsrail askerleri için ağlarken İsrail’in masum sivillerin kanını dökmesini görmezden geldiği ve tüm bu ölümler karşısında sessiz kaldığı için Refah’taki UNRWA okulunda yapılan yeni katliamın bizzat ortağıdır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yiyecek beklerken ölüme yakalandılar

ON GÜNDE ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Son saldırıyla İsrail son 10 gün içerisinde üçüncü kez BM yönetimindeki bir okulu vurmuş oldu. Dört gün önce Gazze’nin en büyük mülteci kampı Cebaliye’de BM okuluna havan topu saldırısında 16 kişi ölmüş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, saldırıyı “kabul edilemez” sözleriyle kınamıştı. İsrail ordusu son okul saldırısıyla ilgili yorum yapmadı. Gazze’ye saldırılar aralıksız sürerken Filistin heyeti kapsamlı ateşkes görüşmeleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye ulaştı. Filistin heyeti ABD’li ve Mısırlı yetkililerle bir araya gelecek. ABD’nin Ortadoğu barış temsilcisi Frank Lowenstein’ın da görüşmeye katılması bekleniyor. İsrail ise katılmama kararı almıştı.

Haberin Devamı

19 sağlık görevlisi öldü

İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 17 hastane ve 35 ambulansı vurduğu, saldırılarda 19 sağlık görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu Riyş, Gazze’deki Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail savaş uçaklarının saldırılarında 17 hastane, 35 ambulans ve 102 sağlık görevlisini hedef aldığını, saldırılar sonucunda 19 Filistinli sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini belirtti. Riyş, “İsrail’in saldırıları nedeniyle 10 hastane kapandı. İsrail savaş uçaklarının doğrudan hedef alması nedeniyle Gazze’de bulunan 55 bakım merkezinden 44’ü ile onlarca sağlık kurumu kapandı, gerekli tıbbi yardımı veremez hale geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!