Yine mi onlar?

Güncelleme Tarihi:

Yine mi onlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 10:36

Almanya’da 1970’i yıllarda yaptığı soygunlar ve işlediği cinayetlerle adını duyuran ve 1998 yılında da dağıldığını duyuran Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun (RAF) eski üç üyesi, yeniden gündemde.

Haberin Devamı

Yine mi onlar

Şimdiye kadar sekiz soyguna adı karışan RAF’ın üç eski üyesinin, yine zırhlı para nakil aracı soydukları ve 100 bin Euro’dan fazla parayı gasp ettikleri tahmin ediliyor.

Braunschweig kenti yakınlarındaki Cremlingen’de Dänisches Bettenlager adlı mobilya mağazasının günlük hasılatını almaya gelen zırhlı para nakil aracındaki görevlileri silah tehdidiyle etkisiz hale getiren üç kişi, araçtaki parayı alarak Ford marka bir otomobille kaçtı. Görgü tanıklarının verdiği ifadeyle eşkali belirlenen üç soyguncunun 20 yılı aşkın süredir kaçak olan RAF eski üyeleri Daniela Klette (57), Birghardt Garweg (47) ve Ernst Volker Staub’a (61) benzediği bildirildi.

Haberin Devamı

Zırhlı para nakil aracı mobilya mağazasının önünde park ettiği sırada arkadan gelen bir araç yavaşça çarptı. Ford marka bir otomobilde zırhlı aracın önünü kesti.

TEK ARAÇLA KAÇTILAR

Araçtan inen yüzü maskeli bir kadın ve bir adam havaya ateş edince şoför arabanın kapısını açtı. Zırhlı araçtan parayı alan soyguncular, Ford marka arabaya bindi. Üçüncü soyguncu da bu sırada mağazaya girerek havaya ateş edip içerdekileri korkuttu. Mağaza çalışanları paniğe kapıldığı sırada kasalardaki parayı alarak diğer iki soyguncunun bulunduğu arabaya bindi. Üç soyguncu araçla uzaklaşarak izini kaybettirmeyi başardı.

Emniyet ve savcılık 1993 yılından beri aranan üçlünün şimdiye kadarı yedisi Aşağı Saksonya sınırları içinde olmak üzere sekiz soygun gerçekleştirdiklerinden şüpheleniyor.

Soygunlarda çalınan para miktarı da yaklaşık 400 bin Euro olarak tahmin ediliyor. Üç eski RAF üyesi 1993 yılında henüz açılmayan Weiterstadt Cezaevi’ne patlayıcıyla saldırı düzenlemekten aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!