’Yine ikiz’ olduğunu öğrenince oturup ağladık

Güncelleme Tarihi:

’Yine ikiz’ olduğunu öğrenince oturup ağladık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 12:59

Antalya’da ikiz ve üçüz bebeklerin biraraya geldiği etkinliğe katılan annelerden Özlem Acar, ilk doğumdaki ikizlerin ardından yine ikizlere hamile kaldığını öğrenince eşiyle birlikte oturup ağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Antalya’da Sıradışı Annelik Derneği’nin üçünçü kuruluş yıldönümü, ikiz ve üçüz çocuklarla ailelerini bir araya getirdi. Muratpaşa Belediyesi ile Sıradışı Annelik Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, ikiz ya da üçüz bebek sahiplerinin sorunları da ele alındı.

Etkinlikte en dikkat çeken isim ise yaptığı iki doğumun ikisinde de ikiz bebek dünyaya getiren Özlem Acar oldu. Eşi İbrahim Acar ve iki doğumdan dört çocuğuyla birlikte etkinliğe katılan Özlem Acar, dokuz yıllık evli olduğunu söyledi. Şu anda 6 yaşında olan büyük ikizlerinin Ahmet ve Arif, 3 yaşında olan küçük ikizlerinin ise Timurhan ve İnci olduğunu belirten Özlem Acar şunları anlattı:

’Yine ikiz’ olduğunu öğrenince oturup ağladık


Haberin Devamı

"Çok güzel bir duygu. Ama bir o kadar da ürkütücü bir durum. Gerçekten çok zor bir süreçten geçtik. Maddi ve manevi tam bir yıkım yaşadık. Bebek çok güzel bir duygu, ama onları yetiştirmek, büyütmek, onlara yetişebilmek anne ve baba olarak hiç de kolay değil. İlkinde sürpriz olmadı. İkinci kez hamile kaldığımı öğrenince kontrol için hastaneye gittik. İkinci hamileliğimde de ikiz bebeğimin olacağını öğrenince eşimle oturup ağladık."

'BEN KALEYE GEÇİYORUM, ONLAR GOL ATIYOR'

Antalya’da bir otelde teknik personel olarak çalışan İbrahim Acar ise ikizlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için ayda en az 2 bin lira civarında harcama yaptıklarını söyledi. Acar birine bir şey aldığında diğerlerine de aldığını, ancak hepsi aynı olsa bile birinin ’diğerindeki daha güzel’ diyerek zaman zaman kavga çıkardıklarını söyledi. Çocuklarıyla tek kale futbol oynadığını aktaran baba Acar, "Ben kaleye geçiyorum onlar gol atıyorlar" dedi.

’Yine ikiz’ olduğunu öğrenince oturup ağladık


'MASRAFLAR DA İKİZ'

Etkinliğe katılan diğer ikiz anneleri de çocukları ikiz olduğu için masraflarının da ikiz olduğunu söyledi. Bu konuda kamu kurumlarından ve yerel yönetimlerden destek çağrısında bulunan ikiz anneleri, en büyük sorunlarının eğitimle ilgili olduğunu söyledi. Sıra dışı Annelik Derneği kurucu başkanı Özlem Şinik ise derneğin, ikiz ve üçüz çocuk sahibi annelerin yaşadıkları sıkıntılardan doğduğunu söyledi. Merkezi İstanbul’da olan derneğin İzmir, Bursa ve Antalya’da temsilcilikleri olduğunu aktaran Şinik, ikiz ya da üçüz sahibi olmanın sıradışı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"İkiz ya da üçüz bebeklere hamile kaldığında anne adayları önce büyük korku yaşıyor. ’Riskli bir hamilelik olacak, nasıl gidecek. Sonrasında bu çocuklara nasıl bakılacak. İlk yıllar nasıl geçecek’ gibi sıkıntılar aileleri bekliyor. Derneğimiz sayesinde insanlar moral ve motivasyon kazanarak, tecrübe paylaşımında bulunuyor."

DERNEĞİN KURUCUSU DA İKİZ ANNESİ

Kendisinin de ikiz annesi olduğunu söyleyen Şinik, böyle bir eksikliği hissedince arkadaşlarıyla bir araya gelerek derneği kurduklarını açıkladı. Şinik, ikiz ya da üçüz bebek sahibi olanlara destek için yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi. Sıradışı Annelik Derneği Antalya Temsilci Annesi Esra Sönmez de, Antalya’da dernek bünyesinde ikiz ve üçüz aile sayısının 168 olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!