Yine doping utancı! Dört sporcu...

Güncelleme Tarihi:

Yine doping utancı Dört sporcu...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 12:45

Atletizm Federasyonu, biyolojik pasaportlarında yasaklı madde tespit edilen dört kadın sporcu Ümmü Kiraz, Bahar Doğan, Semiha Mutlu Özdemir ve Meliz Redif'e ceza yağdırdı.

Haberin Devamı

Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, 3 gün önce yapmış olduğu toplantıda alınan kararları açıkladı.

Biyolojik pasaportlarında yasaklı maddeye rastlanan milli atletler Ümmü Kiraz, Bahar Doğan, Semiha Mutlu Özdemir 2 yıl 6'şar ay, Melis Redif ise 3 yıl spordan uzaklaştırıldı.

Atletizm Federasyonu, bu sporcularla ilgili olarak geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada, "2011-2013 yılları arasında Uluslararası Anti-Doping Ajansı (WADA), sporculardan kan numuneleri almış ve kan değerlerinden kaynaklanan anormal değişiklikleri tespit etmiş, yani bu dört sporcu biyolojik pasaport takibine takılmıştır" duyurusunu yapmıştı.

Doping yaptığı iddiasıyla Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) soruşturma başlattığı Elvan Abeylegesse hakkındaki dosya ise, milli sporcu savunmasını tamamlanmadığı için 10 Kasım'a ertelendi.

Haberin Devamı

Yine doping utancı Dört sporcu...

Semiha Mutlu Özdemir, 20 km yürüyüşte 1:44.16 ile Türkiye rekorunun sahibi.

Yine doping utancı Dört sporcu...

Ümmü Kiraz, orta mesafe ve maraton koşuyor. 2013 Akdeniz Oyunları şampiyonu.

Yine doping utancı Dört sporcu...

KKTC asıllı Meliz Redif, 2011 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda 4x400 metrede birinci olan milli takımda yer aldı. Redif ayrıca, 2011 Üniversite Oyunları'nda gümüş madalya kazandı.

Yine doping utancı Dört sporcu...

Uzun mesafe koşucusu Bahar Doğan, 2008 ve 2012 olimpiyatlarında maraton koştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!