Yine başladı...

‘ELLERİMLE büyüttüğüm, solar iken dirilttiğim, çiçeğimi kopardılar…’ şarkı nakaratındaki gibi Bogdan Koçumuz, 2006’da yaptığı genç yıldız mundar etme operasyonunun 2013 versiyonunu sahneye koyarak bağ bozuyor!.

Haberin Devamı

Şimdiki kurban ise Letonya’da Avrupa şampiyonu olan Genç Milli Takım’ın en değerli oyuncusu seçilen Kenan Sipahi. Bormio oyuncu sakatlama kampında yok edilen İlkan Kahraman ve Cemal Nalga’ya topuğu batan Ender Aslan eklendi. Japonya’da yapılan Dünya Şampiyonası’ndaki ‘DEV cüceleştirmesi’nde elinde deneyimli oyun kurucu Kerem Tunçeri varken, kadroya almadı. Hakan Demirel, daha sonra da Şafak Edige’ye yaptığı gibi yetenekli gençleri tam hazır olmadan önemli turnuvalarda sahaya sürüp, arkasından da ‘Olmadı’ diyerek vazgeçecek.
Ne kadar yetenekli olursa olsun 18 yaşındaki sporcuyu Avrupa Şampiyonası için henüz hamken namluya sürmek, o sporcunun gelişimine zarar verir. Tanjevic yüzünden bir çok yetenekli oyuncu, Milli Takım’da doğru dürüst oynayamadan yaşlandı; bir çok genç de potansiyelini yakalayamadan mundar oldu. Fenerbahçe bile aldığı genç oyuncu harcanmasın diye, transfer edip Tofaş’ta oynatacak. Aslında Bogdan’ın kovaladığı mevzu şu: Olası başarısızlığı bu genç omuzlara yüklemek...

Haberin Devamı

HAYVAN TERLİ YEMİYOR

HİDAYET konusu da gizemini koruyor: Sözüm ona Demirel’in çabalarıyla; FIBA, doping yaptığı için NBA’in 20 maçla cezalandırdığı Hidayet’e Şubat 2013’ten geçerli olmak üzere 6 ay ceza verecek ve böylece eylüldeki Eurobasket 2013’e yetişecekmiş. Hido’nun kullandığı madde NBA’de 20 maçla cezalandırılırken, WADA bu madde için 2 yıl ceza öngörüyor. NBA’de verdiği “Türkiye’de kullandım” beyanını FIBA savunmasındaysa “Bu maddeyi Orlando Magic doktorunun yaptığı iğne sonrası vücuduma aldım” diyerek değiştirdi. Aklısıra bu vücut çalımıyla suçu Orlando doktoruna atmış. Hidayet’in yaptığı savunma FIBA’da oldukça etkili olmuşmuş!. Yani Hidayet’in bu maddeyi bilinçli bir şekilde almadığı konusunda ikna olmuşmuş!. Buraya kadarı federasyonca servis edilen haber. Peki netice? Gençlere rol model olacak(!) Milli Takım kaptanı neden son hazırlık maçlarında oynamadı? Herhalde bile bile lades yapmadınız, değil mi? Hidayet, eylülde Slovenya’da düzenlenecek olan Eurobasket’te ay yıldızlı formayı giyebilecek mi? Deki giydi.. Bu mudur Türk gençliğinin önüne koyduğunuz rol model? Başka sorum yok teşekkür ederim!..

Yazarın Tüm Yazıları