Yine 25’er yıl

Güncelleme Tarihi:

Yine 25’er yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeniden yargılanan 4 Titancı, 25'er yıl hapis ve 29'ar milyar lira para cezasına çarptırıldı.

Saadet zinciri oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıy-la yargılandıkları dava hükmü Yargıtay tarafından bozulan 4 Titan yöneticisi, yeniden yargılandığı mahkemede yine aynı cezaya çarptırıldı: 25'er yıl hapis, 29'ar milyar lira ağır para cezası. Çok sayıda kişiden milyarlarca lira aldıkları ortaya çıkan Titan'ın Türkiye Direktörü Hakan Kenan Şeranoğlu ile birlikte 12 kişi, dolandırıcılık suçlamasıyla çıkarıldıkları Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahke-mesi'nde tutuklanmışlardı.

Ceza az bulundu

Direktör Hakan Kenan Şeranoğlu, Sistem Müdürü babası Fevzi Barbaros Şeranoğlu, İzmir Bölge Müdürü Ahmet Hakan Baz ve Sistem Müdür Yardımcısı Serdal Gürdal için 96'şar yıl hapis cezası verilmişti. Hapis cezası 25'er yıla indirilen davada, aynı sanıklar, yaklaşık 25'er milyar lira da para cezasına çarptırılmışlardı. Cezayı yeterli bulmayan Yargıtay 6. Ceza Dairesi kararı bozmuştu. Bir yıl aradan sonra, dün yine hákim karşısına çıkarılan tutuklu 4 sanık, kimseyi dolandırmadıklarını iddia ederek beraatlerini istedi.

Para cezası arttı

Kararı açıklayan yargıç, Hakan Kenan Şeranoğlu, babası Fevzi Barbaros Şeranoğlu, Ahmet Hakan Baz ve Serdal Gürdal'ı, ‘Hile yaparak kendisine veya başkasına haksız menfaat temin etmek’ suçundan önce 94'er yıl 188'şer ay hapis ve 29 milyar 573 milyon 288 bin 783'er lira ağır para cezasına mahkûm etti. Hapis cezası, 25'er yıl hapse çevrildi. Gıyabi tutuklu Levent Gülal, Rene Emil Herbert ve Thorsten Röcker ile tutuksuz Eda Kalkan ve Serap Değirmen hakkındaki dava dosyasının ayrılmasına karar verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!