Yimpaş'a hücum

Güncelleme Tarihi:

Yimpaşa hücum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hamm kentinde açılan 8. YİMPAŞ mağazasına TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, DYP Manisa milletvekili Rıza Akçay, FP İstanbul milletvekili Abdülkadir Aksu ve ANAP Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar katıldı. Açılışa ayrıca Türkiye'den bir uçak dolusu gazeteci ve işadamı da getirildi.

28 Şubat sürecinden sonra yeşil sermaye listesinde adı geçen YİMPAŞ'ın açılış törenine katılması eleştiri konusu olan TBMM Başkanı Akbulut, şirketin yatırımlardan dolayı gururlandığını belirterek, ‘‘Vatandan esintiler bizi duygulandırdı. Dünya büyüyor, ekonomi sınır tanımıyor. Yozgat kökenli bir şirket burada yatırım yaparsa, bundan gurur duymalıyız. Bu tür mağazalar daha da artmalı’’ dedi.

ANAP Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar ise gazetemize yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye dışarı açılmak mecburiyetinde. Buna destek sağlamalıyız. Avrupa Birliği'ne üyelik için bunu sağlamalıyız’’ dedi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar da şirketlerinin Türkiye ve Almanya'da 150 bin ortağı olduğunu hatırlatarak, ‘‘Önümüzdeki aylarda Ludwigshafen, Hannover, Ulm ve Hamburg'da mağazalar açacağız’’ dedi.

Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, YİMPAŞ'a Hamm şehrine yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, ‘‘Kentimizde yeni iş imkanları sağladınız, Türk'ü ile Almanı ile şehrimizi hep beraber kalkındıracağız. Sizlere her türlü yardımı sağlamak için çalışacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!