Yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu

Güncelleme Tarihi:

Yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 11:46

Yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA)- MAMAK Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2017-2018 eğitim öğretim yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Seğmenlerden, Türk Halk Müziği’ne, modern danstan dövüş sanatlarına kadar birçok gösterinin yapıldığı sergi büyük beğeni topladı. Programa Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdür Rahmi Güney, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Mamak Halk Eğitim Merkezi’nde okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerlere sertifika verildi.
31 BİN KURSİYER FAYDALANIYOR
İlçedeki kurslarda yaklaşık olarak 31 bin kursiyerin faydalandığını ifade eden Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Açılan kursların amacı sadece belge vermek değil, üretken toplum oluşturmakla birlikte hanımlarımızın sosyal hayata katısını da artırmak” dedi.
KURSLAR AKTARMA ARACI
Kursların, kültürümüzün önemli çizgilerini ve renklerini yeni nesile aktarma aracı olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "El emeği göz nuru eserler bir sonraki nesle ancak bu kurslar sayesinde aktarılıyor. Yerel yönetim olarak bizler de kadınlarımıza destek olmakta ve ürettiklerinin onlara geri dönüşünü sağlamak üzere uygun mekanlar ve ortamlar sağlamak için çalışıyoruz” dedi. 
EN ÇOK TALEP MAMAK’TAN
Ankara’da okuma-yazma kurslarına en çok talebin Mamak’ta olduğunu kaydeden Akgül, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği, öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi. Çeşitli sebeplerden dolayı okuma yazma öğrenemeyen herkesin kayıt yaptırdığı kurslarımızda sayı günden güne artıyor. Kurslara katılan vatandaşlarımız sosyal hayatın içerisinde işlemlerini kimseden yardım almadan ve kolayca yapabiliyor. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!