Yılmaz, ihracat dosyasını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, ihracat dosyasını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, şimdi de ihracat dosyasına el atıyor. Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından düzenlenecek İhracat Koordinasyon Toplantısı'na katılacak.

İstanbul'da düzenlenecek İhracat Koordinasyon Toplantısı'nın tarihi bugünlerde kesinleşecek. Refahyol Hükümeti döneminde ihracatçı, hükümet ve bürokrasi arasında koordinasyonu sağlamak için gerçekleştirilen İhracat Koordinasyon Toplantısı, Anasol-D hükümetinden sonra son iki aydır düzenli olarak Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin katılımıyla yapılıyor. TİM Başkanı Okan Oğuz, Başbakan Mesut Yılmaz'ın katılacağı toplantıya Maliye Bakanı Zekeriya Yıldırım'ın da davet edildiğini açıkladı. Oğuz, ‘‘Hedefimiz ihracatın arttırılması için özel sektör, bürokrasi ve hükümet arasındaki işbirilğini en üst seviyeye çıkarmak’’ diye konuştu.

Ödül törenlerinde ihracatçılara devamlı, ‘‘Bu yıl çıtayı daha da yükseltiyorum. Sizden daha fazla ihracat bekliyorum’’ diyen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise Kasım ayındaki İhracat Koordinasyon Toplantısı'ına davet edildi. Bu sefer çıtayı kendileri yükselten ihracatçılar bir zamanlar bakanları, Başbakanları davet etmekte zorlandıkları İhracat Koordinasyon Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorunlarını aktaracak.

Ekim ve Kasım ayında İstanbul'da yapılacak toplantılarda, Hazine, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Maliye bürokratları ile TİM'i oluşturan 12 İhracatçı Birliği'nin Başkanları katılacak. İhracat Koondinasyon toplantılarına TOBB, İTO, İSO, İKV, TGSD, TURKTRADE temsilcileri de katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!