Yılmaz Güney için aynı gün aynı saatte iki etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Güney için aynı gün aynı saatte iki etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 09:48

ADANALI ünlü sinema sanatçısı Yılmaz Güney, doğumunun 78’inci yılında memleketinde çeşitli etkinliklerle anılacak. Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Eylül 1994 tarihinde haya veda eden sanatçı için Adana Büyükşehir ve Seyhan İlçe Belediyeleri aynı gün aynı saatte anma programları düzenleyecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 1 Nisan saat 18.00’de düzenlenecek etkinlik ’Yılmaz Güney 78 Yaşında’ adlı 7 dakikalık belgesel gösterimi ile başlayacak. Daha sonra ’Dastlarının Gözünden Yılmaz Güney’ adlı bölümde; Abdurrahman Keskiner, Ali Özgentürk, Aytaç Arman, Erol Demiröz, Halil Ergün, Kürşat Alnıaçık, Necip Sarıcı, Özdemir İnce ve Yılmaz Atadeniz sanatçıyla ilgili anılarını ve düşüncelerini anlatacak. Saat 20.00’de ise Yılmaz Güney’in ’Umut’ filminin gösterimi yapılacak.

Aynı gün Seyhan Belediyesi’nde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ’Yılmaz Güney’in Doğum Günü Programı’ ise saat 19.00’da başlayacak. Yılmaz Güney filmlerinin gösterileceği etkinlik kapsamında yazar Güney Özkılınç’la bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca Time Code Müzik Grubu bir konser verecek. Gecede, dönemin sanatçılarının yer aldığı sinevizyon ve pandomim gösterileri de yer alacak.

Haberin Devamı

İki belediyenin aynı gün aynı saatte Yılmaz Güney etkinliği düzenlemesi, programları ’birbirlerinden habersiz’ yaptıkları yorumlarına neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!