Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ'da

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 17:08

Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ'da

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ'a geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi'nin Değirmenaltı Mahallesi'nde kendi adının verildiği cadde ile Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine hizmet verecek Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nin açılışına katılmak üzere Tekirdağ'a geldi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek'i ziyaret etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sayın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamıza Süleymanpaşa'ya hoş geldiniz diyor, davetimizi kırmadığı için teşekkür ediyorum" dedi. Eşkinat, makam odasında ağırladığı



Büyükerşen'e Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk eserinin özel bir basımını, Büyükerşen'de son yaptığı balmumundan Atatürk Heykeli'nin resmini hediye etti. Eşkinat, "Yılmaz Büyükerşen Türkiye'de belediyecilik tarihinde gerçekten önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda da bir üniversite kentinin mimarıdır. Yılmaz Büyükerşen'e baktığımızda bizim gördüğümüz iki tane ışık hedef vardır. Bunlardan biri Tekirdağ'ı tıpkı Eskişehirlilerin yaptığı gibi üniversite ile bir bütün haline getirmek, bir diğeri ise belediyecilik çalışmalarında Eskişehir'i model almaktır" dedi.

Eşkinat'a teşekkür eden Prof. Dr. Büyükerşen, "Üniversite rektörlüğümüzden bu zamana kadar hep insan odaklı çalıştık. Hayata geçirdiğimiz her projede Eskişehir'e bir şeyler katmaya gayret ettik. Bu gayretlerimizin Türkiye'nin birçok bölgesinde beğeniliyor olmasının yanı sıra Tekirdağ'da ismimin bir caddeye veriliyor olması benim için bir gurur kaynağıdır. Ancak bu gurur sadece benim değil, tüm hemşeHrilerimin, tüm Eskişehir'indir. Bu vesile ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat başta olmak üzere tüm meclis üyeleri ve Tekirdağlılara en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükerşen'i Tekirdağ'da görmekten ve ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Albayrak, Büyükerşen'e Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları, projeleri, faaliyetleri, etkinlikleri vb. birçok konuda bilgiler verirken, çalışmalar kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek aldıkları birçok projelerinin bulunduğunun altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!