Yılmaz Büyükerşen festival alanını gezdi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Büyükerşen festival alanını gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 21:43

Yılmaz Büyükerşen festival alanını gezdi

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi tarafından 'WoodHands - Ağaç Ellerde Yaşam Buluyor' sloganı ile Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali tüm hızıyla devam ediyor.



Tarihi Odunpazarı Meydanı'ndaki festival alanını gezen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, festivale katılan sanatçılarla sohbet etti. Sanatçılardan çalışmaları hakkında bilgi alan Büyükerşen, festival alanında açılan stantları da gezdi. Kendisi de heykeltıraş olan Büyükerşen, bazı eserlerin son dokunuşlarını gerçekleştirdi.

AYLAN BEBEK HEYKELİ İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Bodrum'da cansız bedeni kıyaya vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'yi ahşaba işleyen ahşap sanatçısı İsmail Çengelli ile bir süre sohbet eden Büyükerşen, 'Aylan Bebek Heykeli' ile fotoğraf çektirdi. Sevenleri ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Büyükerşen, WoodHands Ahşap Heykel Festivali'nde olmaktan onur ve memnuniyet duyduğunu söyledi.

ODUN ARTIK YAKILACAK BİR MALZEME DEĞİL

Bir Eskişehirli olarak Odunpazarı'na adına uygun bir festival kazandırıldığı için gurur duyduğunu kaydeden Büyükerşen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Odun artık yalnızca yakılacak bir malzeme, ekonomik mal olarak görülmüyor. Artık bir sanat ürünü olarak görülüyor. Ağaçlar meydanları süsleyecek, binalarımızı süsleyecek. Ağacın heykel sanatının en güzel malzemelerinden birisi olduğunu ispatlayabilecek bir cereyan başlattığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür ediyorum."

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!