Yıllık 15 milyon TL maaş ödüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yıllık 15 milyon TL maaş ödüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 09:55

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2010 Londra Olimpiyatları öncesi ödül yönetmelikleri üzerinde yaptıkları çalışmalar konusunda DHA'ya birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Londra Olimpiyat'ına 1000 sporcu ile hazırlandıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, ''Biz bu sporculara aylık 450 tl lik bir destek sağlıyoruz. Fakat bunu yeterli bulmadık ve bu fiyatın üzerine bir 450 tl daha koyduk. Şu anda sporcularımızdan dereceleri yukarıya doğru gidenler, özellikle olimpiyat barajında metrik ve kronometrik olan sporlarda dereceyi yapıp bizden 1500 tl ye kadar maaş alan sporcularımız var. Biz bu sporcuları 3 ayda bir yarışa tabi tutuyoruz. Bu yarışlarda dereceleri yukarıya doğru giden sporcularımıza çok ciddi imkanlar tanımaya başladık. Sadece bu projeden 1500 tl maaş alan sporcularımız var. Bunu yıla vurduğumuz zaman maliyetleri ortaya çıkıyor. Sadece bu proje için harcadığımız para yıllık 15 milyon civarında. Bunun yanında sporcu ailesi kanunu adı altında verdiğimiz maaşlar var.'' dedi.

Haberin Devamı

''3 AYDA BİR YARIŞMA DÜZENLEYEREK REKABETİ ARTTIRIYORUZ''

2012 Londra Olimpiyatları'na kadar sporcuları sürekli yarıştırarak rekabeti arttırmayı planladıklarını dile getiren Yunus Akgül, ''Artık biz herkese imkan tanıyoruz. Sadece elit sporculara imkan tanıyıpta geriden gelen sporcuları görmemezlikten gelmiyoruz. Yarışlar herkese açık ve alt taraflardan gelen sporcular üst sıradakileri zorlamaya başlıyor. Bunlar her 3 ayda bir kontrol ediliyor ve alt taraftan gelip dereceyi zorlayan sporcular gerektiğinde üst sıradakileri aşağıya indirebiliyorlar. Maaş alındığını duyan sporcular müthiş bir atılım içerisine girdiler. Bu proje başlamadan önce İzmir'de bir jimnastik şampiyonası izlemiştim ve çok üzülmüştüm. Çünkü katılım çok azdı ve herşey yarım gün içerisinde bitti. Bu proje başladıktan sonra yine İzmir'de yapılan müsabakalar gece yarısına kadar devam etti. Bitmedi ve federasyonumuz yarışmayı başka bir ile almak zorunda kaldı. Bu sadece jimnastik branşına özgü birşey değil. Sporcularımız ve velilerimiz kendilerine değer verildiğini gördükçe daha çok çalışmaya başladılar. Rekorlar alt üst olmaya başladı. Özellikler yüzmede son 3 ayda kırılan Türkiye rekor sayısı 150. Olimpiyatlar açısından gelecek için çok umutluyuz.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''HEDEFİMİZ LONRA'YA 100 SPORCU İLE GİTMEK''

Bu projenin olimpiyat ve şampiyonalara nasıl yansıyacağına değinen Akgül, ''Biz 2008 Pekin Olimpiyatları'na 68 kişi gitmiştik. Hedefimiz Londra'da en az 100 kişi ile hazır bulunmak. Bu proje ile öncelikle olimpiyatlara katılan sporcu sayımız kesinlikle artacak. Ne kadar çok sporcuyla giderseniz o kadar madalya sayınız artar. Dolayısıyla madalya sayımız artacak. Madalya hedefi olmayan sporcular bile bu motivasyon ile bir şekilde madalya alıyorlar. Ülkenin prestiji de bu şekilde artmış olacak.'' ifadelerini kullandı.

''GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖDÜLLER ÇOK DÜŞÜKTÜ, ARTTIRDIK''

2012'de olimpiyatlarda başarı alan sporculara verilecek ödül konusunda yönetmelik çalışmalarına başladıklarını belirten genel müdür Yunus Akgül, ''Bu tür yönetmelikler sporun gelişmesine göre değişmesi gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde ödüller çok düşüktü. Biz bunları arttırdık, yönetmelikler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Olimpiyatlar ile avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alan sporcular çok büyük ödüller alıyor. Ancak bu seviyeye gelene kadar çalışan sporculara ciddi ödüller yok. Ödül yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler ile alt tabakalara da inmiş olacağız. Onları teşvik etmek adına bazı düzenlemeler getireceğiz.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''TÜRKİYE ŞAMPİYONALARI'NA DAHİ ÖDÜL VERECEĞİZ''

Her türlü organizasyonda başarılı olan sporculara ödül vermeyi düşündüklerini ifade eden Akgül, ''Türkiye'de kendi içimizde yaptığımız organizasyonlarda bile ödül vermeyi planlıyoruz. Bu küçük organizasyonlardan büyük organizasyonlara sporcu yetiştireceğimize inanıyoruz. Türkiye Şampiyonaları'na dahi ödül vereceğiz ki bu şekilde sporcularımız avrupa, dünya ve olimpiyatları hedefleyebilsin.'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!