Yıllardır insanları buna iknaya çalışıyorum

Güncelleme Tarihi:

Yıllardır insanları buna iknaya çalışıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 00:00

İstanbul Fashion Week kapsamında, 5 Şubat 13.30’da, Santral İstanbul’da Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Bir takı tasarımcısı defile yapacak. Ama ne defile! Kadın takıları, erkek bedeninde podyuma çıkacak. Uğurkan Erez koreograflığında, kreatif direktörlüğünü Bige Ökten’in yaptığı ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un hazırlayacağı bir enstalasyonla başlayacak defile öncesinde Deniz Kaprol ve markası ‘dkaprol’ü yakından tanıdık...

Renkler, trendler ve kumaşlar içinde büyüdüm. Ailem 60 yıllık tekstilci, Kaprol Tekstil’in kurucuları. Koleksiyon hazırlamak, rengi hissetmek, kağıt üzerinde tasarladığın herhangi bir ürünü hayata geçirmek benim normallerim. Farklı bir şey yapmam beklenemezdi, tasarımcı olacağım kesindi ama ne tasarlayacağıma zamanla karar verdim. Takı tasarımı yapmaya New York’ta üniversite okurken başladım. Taş ve madene her zaman ilgim vardı, özellikle de pırlantaya. Gümüş ve altın gibi iki eşsiz madenle çalışmak, onları takıya dönüştürmek, pırlanta gibi değerli ya da yarı değerli taşlarla süslemek benim için sonsuz bir zevk. Nedense iplik ve kumaşlarla bir türlü yıldızım barışmadı. Markamı yedi yıl önce kurdum. Adı Deniz Kaprol değil dkaprol. Çünkü ileride bu markanın bensiz de devam etmesi gibi bir hayalim var.

BAHAR KORÇAN BANA İNANDI
/images/100/0x0/55eb4a6df018fbb8f8b7b5ed


Bir defile yapmak tek hayalimdi. Kurguladığınız bir hikaye doğrultusunda, yarattığınız kimliklerle, tamamen sizi anlatan ürünleri insanlara sunuyorsunuz. Her şeyini kendiniz kurguluyorsunuz, film çekmek ya da senaryo yazmak gibi bir şey. Bu kurguyu gösteriye dönüştürüyorsunuz, işin içine müzik de giriyor. Defilenin heyecanlarından bir diğeri de sizi anlayan, destekleyen arkadaşlarla çalışmak. Yalnızlığınız bir anda sona eriyor. Ben yıllardır takıların da defilesinin olabileceğini anlatmaya ve kanıtlamaya çalışıyorum. Aynı zamanda Moda Tasarımcıları Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olarak, altı yıldır insanları ikna etmek için çabaladım, sonunda bu defilenin olabileceğine proje olarak inanan MTD Başkanı Bahar Korçan oldu. Onun sayesinde bu fuarda yer alabildik. İstanbul Fashion Week bunun için en doğru yer olacaktı çünkü yabancı ve yerli basından pek çok kişiye ulaşabileceğiz.

ERKEKLER SERGİ OBJESİ

Takılar podyuma erkeklerin üstünde çıkacak. Kadın ve erkek dışında başka bir cinsiyet olsaydı, onu da kullanırdım. Aslında burada erkekler, takıların sunulacağı birer sergi objeleri. Cinsiyeti unutmamız gerek. Takıların sergileneceği kişi ya da şekil elbette ki güzel olmalı. Benim vurgulamak istediğim, en önemli objenin takı olduğu. “Bu zarif takılar erkek boynunda biraz kaba durmadı mı?” sorusuna gelince... Haaayyyııırrrrr? Bence harika durdular, fotoğrafa baktıkça ve defile kurgulandıkça daha da heyecanlanıyorum, o kadar avangart bir havası var ki... Bunun da yapılabileceğini göstermek istedik.
Koleksiyonun adı Fallen Angels yani düşmüş, kovulmuş melekler. Ben her zaman melekleri çok sevdim. Dini öğe anlamında değil ama doğaüstü varlıklar oldukları için... Meleklerimin meleklikten atılmalarının sebebi isyankar olmaları.

EN İDDALI PARÇA BİR YÜZÜK

Koleksiyon yaklaşık 25-36 parça olacak. Yüzük, kolye, bileklik ve küpeler... Koleksiyondaki en iddialı parça bir yüzük. Yüzüğün parçalarını kullanarak kolye ucu da üretilmiş. Yüzeyinde oyunlar ve taş olan mimari formda bir yüzük bu. Fuar boyunca dkaprol standında sipariş almak için bu ürünler sergilenecek. Daha sonra 9-13 Şubat’ta www.clubboon.com’da satışa sunulacak. Bu tarihten sonra da Nişantaşı’ndaki mağazada devam edecek satışlar.

HEM ÖĞRETMEN HEM TASARIMCI

Deniz Kaprol’ün New York’ta mezun olduğu Fashion Institute of Technology, İstanbul’da İTÜ ile ortak fakülte kurdu. Moda tasarımı ve tekstil geliştirmeyle pazarlama bölümleri açıldı. ‘Moda Sektörüne Giriş’ dersini altı yıldır İngilizce olarak Kaprol veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!