Yıllarca süren diÅŸ teli tedavisine son!

Güncelleme Tarihi:

Yıllarca süren diş teli tedavisine son
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 16:30

Yıllarca süren diş teli tedavisi yerine sadece birkaç ay sürecek bir tedavi mümkün mü? Bu soruyu sizler için, hızlı diş teli tekniğini Türkiye’ye getiren Ortodonti Uzmanı Dr. Onul Üner’e sorduk.

Haberin Devamı

Diş telleri takılarak dişlerin düzeltildiği Fastbraces tekniği, tüm dünyada 20 yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olup artık ülkemizde de kullanılmaya başlamıştır. Fastbraces tekniğinin diğer sistemlere göre en büyük avantajı, ortodontik tedavi olarak adlandırdığımız diş telleri ile tedavi süresini 2 - 3 yıldan 5 ila 12 aya indirmesidir.

 

Yıllarca süren diş teli tedavisine son

 

FASTBRACES TEKNİK İLE KLASİK DİŞ TELİ TEKNİĞİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Sabit diş telleri, kapaklı braketler, şeffaf dişlikler gibi diğer klasik sistemlerde tedavi süresinin uzun olmasının nedeni bu sistemlerin ilk önce, ilk bir yıl içinde sadece dişlerin ağızda görünen kısımlarını düzetmesi, sonraki bir yılda ise dişlerin çene kemiği içinde yer alan köklerini düzeltmesinden kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Fastbraces tekniğinde ise tedavi başlar başlamaz dişlerin kökleri de düzelmeye başlar. Yani dişlerin hem kök hem de ağızda görünen kron olarak adlandırdığımız kısımları eşzamanlı olarak düzelir. Bu sayede dişler, bir bütün olarak olması gerektiği yerde konumlanırlar.

 

Yıllarca süren diş teli tedavisine son

 

FASTBRACES TEKNİĞİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Bu teknik sayesinde, uzun yıllar süren diş telleriyle dişlerin düzeltilmesi aylarla ifade edilen bir süreye indirgenebilmektedir. Dolayısıyla çok uzun sürecek diye dişlerini düzeltmeyi erteleyen hastalarımız, birkaç ay içerisinde düzgün dişlere sahip olabilmektedirler.

Â

Yıllarca süren diş teli tedavisine son

 

FASTBRACES DİŞ TELİ TEKNİĞİ HERKES İÇİN UYGUN MUDUR?

Haberin Devamı

Fastbraces diÅŸ teli tekniÄŸi çocuk, genç ve yetiÅŸkin yaÅŸ gruplarının kullanımına uygundur.ÂFastbraces tekniÄŸi oldukça özgün, hızlı ve güvenilir bir tekniktir. Hastalar yıllarca diÅŸ teli kullanma zahmetine katlanmak zorunda kalmadan sadece birkaç ay içinde diÅŸ çapraşıklıklarını tedavi ettirebilirler.

 

Yıllarca süren diş teli tedavisine son

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!