Yılın yeteneği

Hollanda Casino Eredivise’de koca bir sezon geride kaldı.

Haberin Devamı

Ajax bir kez daha şampiyonluk ipini göğüslerken, Hollanda Liginde yıldızı parlayan birçok isim sezona damgasını vurdu.

Ancak aralarında öyle bir isim vardı ki 2011–12 sezonunda “yılın genç yeteneği” ödülünün sahibi oldu.  Bu oyuncunun adı Adam Maher’di.

Profesyonel futbola AZ Alkmaar formasıyla adım atan Maher, Fas kökenli olmasına rağmen Hollanda milli takımlarında oynadı. Performansıyla taraflı tarafsız birçok otorite tarafından geleceğin en büyük yeteneklerinden biri olarak gösterilen Maher, 15 Kasım 2010 tarihinde UEFA Avrupa Liginde bir Hollanda takımı adına forma giyen ve gol atan en genç oyuncu unvanlarını ele geçirdi.

2012 yılının Şubat ayında Hollanda milli takım teknik direktörü Bert van Marwijk tarafından kadroya davet edilen 18 yaşındaki oyuncu, AZ Alkmaar’ın özellikle sezonun ilk yarısında gösterdiği performansta büyük pay sahibi oldu.

Bu 18’lik delikanlının özellikleriyse saymakla bitmiyor. Üst düzey oyun zekasına sahip olan Maher, uzun mesafeli paslarının yanı sıra hızlı pas alışverişlerinde de oldukça başarılı. Oyunu iyi okuyan Maher beklenmedik anlardaki asistleri ve sert şutlarıyla rakiplerine karşı büyük üstünlük sağlayabiliyor. Güçlü fiziğiyle yaşıtlarına büyük üstünlük sağlayan ve her iki ayağını da kullanan Maher, çalım yeteneğine rağmen takım oyununa daha bağlı hareket ediyor.
Bu kadar üstün meziyetlere sahip olan Maher, başkanlığını Johan Cruyff’un yaptığı, aralarında Phillip Cocu, Bert van Marwijk, Frank de Boer, Jan van Halst, Ronald Koeman, Ron Jans, Wim Jonk, Willy Dullens, Youri Mulder gibi efsanelerin bulunduğu bir kurul tarafından “yılın genç yeteneği” ödülüne layık görülmesi tesadüf değil.

Geçtiğimiz yıllarda, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar ve Ibrahim Afellay’ın kazandığı ödülü almayı başaran Maher’in önümüzdeki yıllarda tıpkı bu isimler gibi Barcelona, Arsenal, Inter ve Bayern Münih gibi büyük takımlarda oynayacağı su götürmez bir gerçek.

Maher, dünyanın en büyük ressamlarının ve futbol yıldızlarının yetiştiği Hollanda’ya kısa sürede paha biçilemez başarılar kazandıracaktır.

 

 



Yazarın Tüm Yazıları