Yılın son yarışı 30 Eylül'de

Güncelleme Tarihi:

Yılın son yarışı 30 Eylülde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 15:28

Toplam 7 yarış olarak planlanan SportsBoat Trofesi’nin son mücadelesi 30 Eylül Pazar günü Kalamış Koyu’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Şu ana kadar 15 teknenin kayıt verdiği, yarış gününe kadar sayının 20’ye ulaşabileceği belirtildi.

Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğindeki yarışın ardından mendirek üzerinde ödül töreni düzenlenecek.

6-8.5 metre arasındaki boya sahip olan ve SportsBoat olarak anılan teknelere açık olarak oluşturulan trofede sona gelindi.

İlk kez bu yıl oluşturulan SportsBoat Trofesi’ne ağırlıkları 1.600 kg’ı aşmayacak ve treyler ile taşınabilir özellikte performans tipi tekneler kabul edildi.

Son derece çekişmeli geçen serinin ardından sıra trofenin son yarışına geldi. Edinilen bilgilere göre yılın son mücadelesine şu ana kadar 15 tekne katılacağını bildirdi. Pazar gününe kadar sayının 20’ye ulaşması bekleniyor.

turksail.com'un haberine gçre; daha öncekilerde olduğu gibi tekneler yine ekipman özelliklerine göre iki gruba ayrılacak. Kalamış Koyu’nda saat 12.00’da verilecek startla başlayacak mücadelede kıyıya yakın parkurda üç şamandıra yarışı planlanıyor.

Haberin Devamı

Yarış Organizasyon Kurulu, tekneler arasındaki farkları eşitlemek adına hem apaz hem de pupa kolu olan ve başladığı noktada biten bir parkur kullanmayı düşünüyor.

Karşılaşmalar tamamlandıktan sonra hem bu yarışta hem de trofede dereceye giren ekiplere Kalamış Yelken Kulübü’nde mendirek üzerinde düzenlenecek törenle kupaları verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!