Yılın son şöleni

Güncelleme Tarihi:

Yılın son şöleni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

Ezeli rakipler, Abdi İpekçi Salonu’nda bugün saat 20.00’de karşılaşacak.

Haberin Devamı

BEKO Basketbol Ligi’nin iki dev takımı Galatasaray Cafe Crown ve Fenerbahçe Ülker bugün liderlik mücadelesine çıkıyor. Abdi İpekçi Salonu’nda oynanacak karşılaşmaya F.Bahçe taraftarları alınmayacak. Saat 20.00’de başlayacak yılın son derbisinden mutlu ayrılan taraf yeni yıla ligin zirvesinde girecek. İki takımı da sizler için etüt ettik...

OYUN KURUCULAR

Galatasaray %55

-  Sarı kırmızılılar oyun kurucu mevkisinde Tutku Açık ve Evren Büker’e güveniyor. Shipp de gerekirse bu bölgede katkı sağlayabilir. Cimbom, F.Bahçe’nin oyun kurucularına baskı yaparak sonuca gitmeye çalışacak.

Fenerbahçe %45
-  F.Bahçe’nin en zayıf karnı. Engin Atsür’ün yokluğu Ukiç’in yalnız kalmasına neden oldu. 2 numara olan Greer ise bu bölgeyi yeterince dolduramıyor. Fenerbahçe, Ukiç’in oyunda olmadığı anlarda çok zorlanıyor.

ŞUTÖRLER

Galatasaray %40

Galatasaray’da Rocheste, Shipp, Haluk, Shumpert, Fenerbahçe’nin güçlü kısa rotasyonu ile baş etmeye çalışacak. Antrenör Oktay Mahmuti bu dörtlüden öncelikle iyi savunma bekleyecek.

Fenerbahçe %60
Fenerbahçe bu bölgede rakibine çok üstün görünüyor. Ömer Onan başta olmak üzere Tomas, Kinsey ve Preldziç, F.Bahçe’nin ağır topları olacak. Sayı yükünün büyük bölümünü üstlenecek.

POTA ALTI
Galatasaray %40

-  G.Saray’ın Ermal, Andric ve Rancik’ten oluşan pota altı rakipler için korkutucu bir silah. Ancak bu 3 üçlünün, Avrupa’nın en iyi uzun rotasyonlarından birine sahip F.Bahçe karşısında işleri hiç de kolay değil.

Fenerbahçe Ülker %60
-  F.Bahçe’nin en güçlü bölgesi. Oğuz, Kaya, Lavrinoviç, Sean May ve Mirsad’dan oluşan pota altı ekibi sarı lacivertlilerin derbideki en güçlü silahı olacak. Topu da sürekli pota altına indirerek sonuca gitmek isteyecek.

ANTRENÖR FAKTÖRÜ
Oktay Mahmuti %50

-  Oktay Mahmuti denilince Türkiye’de akla savunma geliyor. Tecrübeli koç G.Saray’a gelir gelmez kendi oyun stiline oyuncularına aşıladı. Bu maç hem kendisi hem de Galatasaray için play-off hedefleri için bir test maçı olacak.
Neven Spajiha %50
-  Mahmuti gibi o da savunma direnci aşılayan bir koç. Oyuncularının kısa zamanda saygısını kazandı. Takımının da aynı disiplinle oynamasını istiyor. TOFAŞ maçında Mirsad’ı gereksiz bir atışı sonrası dışırı alması bunun göstergesi.

Haberin Devamı

Salona parfüm sokmak yasak

Haberin Devamı

-  ABDİ İpekçi Spor Salonu’nda bugün oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçında geniş güvenlik önlemleri alınacak. Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı maçta 300 özel güvenlik, 250 çevik kuvvet ve ilçeden 50-60 polisin görev yapmasını kararlaştırdı. Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy şunları söyledi: “5 kapı maçtan 2.5-3 saat önce açılacak. Pota arkasındaki sandalyeler kaldırılacak. Salona bozuk para, çakmak, şemsiye, parfüm, kesici maddeler ile içecek alınmayacak.”

Tofaş-Beşiktaş Cola Turka

BASKETBOL Ligi’nde Galatasaray Cafe Crown–F.Bahçe Ülker (Spormax) derbisinin dışında 5 maç daha oynanacak.

Günün programı şöyle

Haberin Devamı

17:00 Tofaş-Beşiktaş C.T. (Spormax)
17:30 Erdemir-Antalya BŞB
18:00 Mersin BŞB-Bornova Bld.
18:00 M.P Trabzonspor-Banvit
18:00 Türk Telekom-Aliağa Petkim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!