‘Yılın Okurları’ Beyoğlu Belediyesi Kütüphanelerinden Çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Yılın Okurları’ Beyoğlu Belediyesi Kütüphanelerinden Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 11:37

"51’inci Kütüphane Haftası"nın açılış töreninde düzenlenen "Yılın Okurları Ödülleri" sahiplerini buldu. Yılın Okurları Çocuk Kategorisi’nde; Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nden 127 kitap okuyan Burak Hasan Paksoy, 2’nci; Okmeydanı Kütüphanesi’nden 126 kitap okuyan Yusuf Noyan 3’üncü oldu.
30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan ‘51. Kütüphane Haftası’nın resmi açılış töreni “Kültürler Arası Diyalog ve Kütüphaneler” temasıyla İBB Cemal Reşit Rey’de gerçekleştirildi. Törene; Türk Kütüphaneciler Birliği Başkanı Mustafa Özyürek, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, kütüphane müdürleri, kütüphaneciler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından töreninde konuşan Türk Kütüphaneciler Birliği Başkanı Mustafa Özyürek, sosyalleşmenin merkezinin kütüphaneler olduğunu vurgulayarak herkesi kütüphanelere kitap okumaya davet etti.
KİTAP ÇEKLERİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından ‘Yılın Okurları’ ve ‘Kütüphane Dostu’ ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul genelindeki halk kütüphanelerinden çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde en çok kitap okuyan üçer kişi seçildi. Beyoğlu Belediyesi’nin kütüphanelerinden kitap alıp okuyan iki öğrenci de ‘Yılın Okurları’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Yılın Okurları Çocuk Kategorisi’nde; Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nden 127 kitap okuyan Burak Hasan Paksoy, 2’nci; Okmeydanı Kütüphanesi’nden 126 kitap okuyan Yusuf Noyan 3’üncü oldu. 1’inciliği ise Sarıkaya Adalar İlçe Halk Kütüphanesi’nden 130 kitap okuyan Zeynep Mısra aldı.
Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından da 127 kitap okuyan Burak Hasan Paksoy 400 TL’lik; 126 kitap okuyan Yusuf Noyan’a ise 300 TL’lik kitap çekleri hediye edildi.
GÜNDE 4 VEYA 5 KİTAP BİTİRİYOR
Aldığı ödülle kendisi gibi ailesini de gururlandıran Yusuf Noyan, 126 kitap okuduğunu ve kazandığı ödül ile daha fazla kitap almak istediğini söyledi. Kitap okumanın ona bilgi kazandırdığını ifade eden Yusuf Noyan, herkese kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
Kitap okumak için Turabibaba Kütüphanesi’nden yararlanan Burak Hasan Paksoy da en iyi arkadaşının kitap olduğunu söyleyerek ödülden dolayı kendisin mutlu hissettiğini belirtti. Burak’ın annesi Ummuhan Paksoy da, “Burak kitap okumayı çok seven bir çocuk. Evde de televizyon izlemekten ziyade kitap okuma ortamının bulunması ona da katkı sağlıyor. Günde 4 veya 5 kitap bitiriyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!