GeriSeyahat Yılın en sıra dışı sergi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yılın en sıra dışı sergi

Yılın en sıra dışı sergi

Gerçeklik duygusunun ve algının sınırlarını zorlayan “Madde-Işık” sergisini, açıldığı 12 Haziran 2010 tarihinden bu yana 5 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti. Borusan Müzik Evi’nde devam eden sergi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle dolayısıyla artık pazar günleri de ziyaretçilere açık olacak.

Borusan Müzik Evi’nin bu yıl ev sahipliği yaptığı üçüncü sergi olan “Madde-Işık”, açılışından bu yana geçen 4 hafta içinde 5 bini aşkın sanatseveri ağırladı. Sergi, gördüğü yoğun ilgi ve gelen talepler nedeniyle 12 Temmuz’dan itibaren Pazar günleri de 12.00–19.00 arası açık olacak.

 

Serginin açıldığı günden beri büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, “Yaşattığı sıra dışı deneyimlerle, sanatın bambaşka boyutlarını öne çıkaran Madde-Işık Sergisi’nin gördüğü büyük ilgi bizi çok mutlu etti. Gelen sayısız talebi göz önüne alarak serginin pazar günleri de açık kalmasına karar verdik. Ek günün, sergiyi henüz görmeyenler için fırsat yaratacağına inanıyoruz,” dedi.

 

Yılın en sıra dışı sergi
Yılın en sıra dışı sergi

 

Bambaşka bir gerçeklik duygusu

 

“Madde-Işık” sergisinde ziyaretçiler gerçeklik duygusunu kaybediyor, sesi görüyor, ışığa dokunuyor.

Dünya çapında ünlü 9 sanatçı ve sanatçı grubunun teknolojik temalı eserlerinden oluşan “Madde-Işık” sergisinin küratörü, çalışmalarını Paris merkezli sürdüren ve dünyanın dört bir yanında çok önemli sergilere imza atmış Richard Castelli.

 

Düzenlemesiyle Borusan Müzik Evi’nin iç mekânını adeta yeniden kurgulayan sergide yer alan eserler, gerçeklik duygusunu zorlayarak izleyiciye çarpıcı bir deneyim yaşatıyor. Işık ve maddenin geçişkenleştiği eserler farklı yorumlara açık. İzleyicinin algıları ve imgelemininde bıraktığı etkiyle adeta sesi görünür, ışığı da dokunulabilir kılıyor. Sergi bir yönüyle izleyeni ışığın karanlık tarafıyla da tanıştırıyor.

 

12 Haziran’da başlayan sergi 9 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

 

 

Yılın en sıra dışı sergi

False