Yılın 'ebeleri' seçildi

Güncelleme Tarihi:

Yılın ebeleri seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 13:44

Yılın 'ebeleri' seçildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Dünya Ebeler Günü ve Haftası kutlamaları kapsamında yılın ebeleri seçildi.

Antalya'da Dünya Ebeler Günü ve Haftası, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve özel sağlık kuruluşlarının katılımıyla kutlandı. Crowne Plaza Otel'de düzenlenen 'Antalya Fotoğrafları Sunumu ve Sağlık Çalışanları' konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan kutlamaların açılışında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, ebeliğin insan hayatının ellerine doğduğu, en eski mesleklerden biri olduğunu söyledi. Ebeliğin ilk çağlarda ilkel koşullarda yapıldığını, günümüzde ise mesleki gelişmeler sonrası ciddi değişimlerin olduğunu ifade eden Özdemir “Ebelerin olmadığı bir ortamda sağlık sisteminin yürümesinde imkan yoktur. Doğumla ilgili gerçekleştirilen olayları yürüten, ilk yardıma koşan güvenin timsalidir ebeler, kaygı duymadan kendimizi onlara teslim ederiz. En kıymetli varlıklarımız bebekler onların ellerinde sağlıkla gözlerini açar. Ülkenin gelişmişlik göstergeleri de anne ve bebek sağlığı ile ölçülmektedir" dedi.

Etkinlik daha sonra çeşitli konularda sunumlarla devam etti. Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Osman Topaç 'Bağışıklamada Sağlık Personellerinin Rolü ve Aşı Reddi', Ege Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı Prof. Dr. Zafer Kurugöl ise 'Genişletilmiş Bağışıklama Programında Olmayan Aşılar', Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Koray Duman 'Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum', ebe Elvan Dizlek 'Ebelik Bakımı ve İyi Uygulama Örnekleri', Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ebesi Nagihan Mutlu Yılmaz da 'İki Gözümsen Urfa - Saha Deneyimleri' konulu sunum yaptı.

Etkinlikte, başarılı çalışmalarından dolayı ebeler, Selma Asıltürk, Leman Yüksel, Sadike Uzgur, Aysel Okan, Sevilay Sarı, Hülya Çavana ve diğer özel sağlık kuruluşlarından ebelere teşekkür belgeleri verildi.

Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin, yılın ebesi ödülü alan ebelerden Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli Hülya Çavana'nın meslekte 31 yılını doldurduğunu, bu süreçte 25 binden fazla bebeğin dünyaya gelmesini sağladığını, güler yüzü dolayısıyla birçok bebeğe 'Hülya' adı verildiğini söyledi.

Etkinlik, İlhami Tankut Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik şöleninin ardındaki gala yemeğiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!