Yılın doktoru bıçaklı saldırıda yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Yılın doktoru bıçaklı saldırıda yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 16:06

Çanakkale Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Yusuf İlker Çömez, eski hastalarından 20 yaşındaki F.Y.’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Başının arkasına bıçak yarası alan ve sağ omuzu çıkan Dr. Çömez, hastanede tedavi altına alınırken, hastane güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan F.Y. polise teslim edildi. Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Çetin, saldırıyı kınadı

Haberin Devamı

Bugün saat 11.30 sıralarında Çanakale Devlet Hastanesi Üroloji Servisi’ne gelen F.Y., iddiaya göre elinde bıçakla bir anda Dr. Yusuf İlker Çömez’e saldırıp, vurmaya başladı. başladı. Aldığı darbeler sonucu sağ omuzu çıkan Dr. Çömez, başının arkasına da bıçak yarası aldı. Hastanenin güvenlik görevlileri saldırgan F.Y.’yi etkisiz hale getirdi. Acı içinde kıvranan Dr. Çömez, tedaviye alındı. Dr. Çömez’in çıkan omuzu yerine oturtularak askıya alınırken, başındaki bıçak yarasına ise 3 dikiş atıldı.

SALDIRGAN, POLİSE TESLİM EDİLDİ

Dr. Çömez’in eski bir hastası olduğu ve aralarında 4 yıldır husumet bulunduğu belirtilen saldırgan F.Y. polise teslim edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen F.Y., Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

YILIN DOKTORU SEÇİLMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale’yi kapsayan Güney Marmara Bölgesi’nde yılın hekimi seçilen Dr. Çömez, geçen 18 Mart’ta Bursa Merinos Park Kongre Merkezi’nde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle ödülünü aldı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Saldırıyı kınayan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Çetin olayı kınayarak şu açıklamayı yaptı:

"Bugün sabah saatlerinde hastanemizde tasvip etmediğimiz elim bir olay yaşanmıştır. Yılın doktoru seçilen çok başarılı bir arkadaşımız operatör Doktor Yusuf İlker Çömez, polikliniğe gelen ve daha önceden psikiyatri tedavisi aldığı tespit edilen bir hasta tarafından ortada hiçbir neden yokken bıçaklı saldırıya uğramıştır. Doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi yok. Sağlık durumu iyi, bizi rahatlatan olay da bu. Bu olay tüm sağlık camiasının moralini bozmuştur. Çanakkale’de bu tür olaylara çok sık rastlanmıyor. İlk kez bu kadar ciddi bir olay yaşandı. Gece, gündüz demeden yılın 365 günü hizmet veren bir kitleyiz. Başta hasta yakınları olmak üzere herkesten destek bekliyoruz. Her zaman sevgi ve saygıyla yaklaştığımız hastalardan aynı davranışı bekliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz."

Haberin Devamı

Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!