‘Yılın altın şefi’ yarışmasında bronz madalya kazandı

Güncelleme Tarihi:

‘Yılın altın şefi’ yarışmasında bronz madalya kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 09:42

‘Yılın altın şefi’ yarışmasında bronz madalya kazandı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYALI şef Dursun Meral, 15’ncisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri Gastronomi Festivalinde 'yılın altın şefi' yarışmasında Şehzade Aşı, Esrar-ı Beha ve tatlı olarak Pekmezli Kuymak sunumuyla bronz madalya kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2 programı kapsamında kabul edilen Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü, “Yemeği sanata servisi zarafete çevirenler” isimli proje faaliyetleri kapsamında 15’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri Gastronomi Festivali yemek yarışmasında Amasya’yı temsil eden şef Dursun Meral 'Yılın altın şefi' yarışmasında bronz madalya kazandı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile WACS World Association of Chefs Societies) işbirliği ile 2-5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, proje kapsamında eğitim alacak kursiyerler arasından seçilen katılımcılar, proje yürütücüleri, ortakları, eğitmenleri, turizm ve restoran işletme sahiplerinden oluşan 20 kişilik bir gurupla katılım sağlanan İstanbul mutfak günleri’nde yapılan yarışmalarda kıyasıya mücadeleler verildi.

Yarışmada kendi tariflerini sunan Dursun Meral, başlangıç olarak Şehzade Aşı, ana yemek olarak Esrar-ı Beha ve tatlı olarak Pekmezli Kuymak hazırladı. Yemeği ve sunumuyla değerlendirilen Meral bronz madalyayı Amasya’ya kazandırdı. Kullandığı malzemeleri ve damak tadıyla Amasya’ya özgü olan bu yemekler jüri tarafından büyük ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!