Yılı tatlı tatlı bitiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yılı tatlı tatlı bitiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 10:27

76. sayımızın Neşeli Günler sayfasından selam! Yılın son haftası yine dopdolu… Kutlanacak o kadar çok gün var ki, aralarından en eğlenceli olanlarını sizin için seçmeye çalıştık. Bu hafta ile ilgili söylenecek en doğru şey yine tatlıya doyacağımız!

Haberin Devamı

26 ARALIK ÇUBUK ŞEKER GÜNÜ

Yeni yıl habercisi çubuk şekerler tabii ki unutulmamış! Pek çok kültürde yeni yıl tatilinin ruhunu doğrudan yansıtan bu şekerlere bir gün atfedilmesi 17. yüzyıl Almanya’sına kadar uzanıyor. Bu şekerlerin ortaya çıkma sebebi ise hayli komik… Tatil süresince çocukları sessiz tutmak! “Bir köşede kendi kendilerine şekerlerini yesin, takılsınlar da bize bulaşmasınlar” diye çocuklar için şeker üretmek dâhiyane! Peki, bu günü kutlamak için biz ne yapacağız? Ülkemizde hala çok yaygın olmasa da rastlanabiliyor çubuk şekerlere… Ama yine de şart mı illa aynısından bulmak, bizce değil. Maksat muhabbet olsun ne de olsa… Öncelikli amacımız bolca eğlenmek! Favori şekerinizi kapın, geçin! Kasmaya gerek yok.

 

Haberin Devamı

26 ARALIK TEŞEKKÜR NOTU GÜNÜ

Sizin gününüzü en çok ne güzelleştirir? Küçük sürprizler hep işe yarar değil mi? Her günü işimizi farkında olarak ya da olmadan kolaylaştıran, bize iyi gelen insanlar sayesinde daha iyi geçiriyoruz. Onları mutlu etmenin minik bir yöntemi varsa, hemen harekete geçmek lazım! Tebrik kartlarının tarihi epey eski aslına bakarsanız… Antik Mısır’da dahi arkadaşça yazılan mektuplara rastlanıyor. 1800’lerin sonuna doğru ise tüm dünyaya yavaş yavaş yayılıyor ve insanlar birbirlerine iyi duyguları iletmek için notlara başvuruyor. Bu günü kutlamak ise hepsinden çok daha kolay. Yalnızca kâğıt ve kaleme ihtiyacınız var. Ardından ailenize, arkadaşlarınıza iyi dileklerinizi sunabilir, onları çok mutlu edebilirsiniz!

 

27 ARALIK MEYVELİ KEK GÜNÜ

Pişerken bütün evi saran o muhteşem koku, en temiz çocukluk hatıralarımızı getirip bırakmıyor mu önümüze! Çikolatanın yeri daima ayrı olsa da meyveli kekin de ayrı bir yeri, tadı, anlamı var hayatlarımızda. Anneannelerimizin, babaannelerimizin mutfağının vazgeçilmezi meyveli kekler. Bugünün nasıl ortaya çıktığına dair hala bir kesinliğe varılabilmiş değil. En iyi tahminler Roma’ya dayandığını belirtiyor ancak zaten asıl önemli olan bir aradalık. Kutlamak için ise yapmanız gereken tek şey, sevdiklerinizle bir araya gelmeniz. Çayın yanına, kokusuyla içinizi ısıtan kekinizi yapın. Bolca hasret giderin. Hem zamanlama da şahane! Yeni yılı karşılamak için daha iyi bir yol olabilir mi? Bolca muhabbet de size eşlik etsin. Şimdiden afiyet olsun!

 

Haberin Devamı

28 ARALIK KÂĞIT OYUNLARI GÜNÜ

Yurt sakinleri yaşadı! Her biriniz zaten uzmansınız artık akşamları arkadaşlarla bir araya gelip çeşit çeşit kâğıt oyunu oynuyorsunuz nasılsa. Pratik zekâyı desteklediği de söyleniyor, iyi bir rahatlama yöntemi olabilir. Nasılsa eğlencesine arkadaşlarımızla vakit geçirmek için oynuyoruz! Kâğıt oyunlarının Çin’de ortaya çıktığı, sonrasında yavaş yavaş tüm dünyaya yayıldığı söyleniyor. Her kültürde farklı tür oyunlarına da rastlanıyor. Bu günü hakkını vererek kutlamak için ise yapmanız gereken tek şey yine sevdiklerinizi bir araya toplamanız ve elbette bir deste kâğıt! Sonrası bolca sohbet, bolca kahkaha!  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!