Yıldızoğlu: Hedefimiz olimpiyat vizesi almak

Güncelleme Tarihi:

Yıldızoğlu: Hedefimiz olimpiyat vizesi almak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 14:34

Polonya’nın ev sahipliğinde 18 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan A Milli Kadın Takımımız hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Bu sabah saat 09:30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda toplanan A Milli Kadın Takım aday kadromuz, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde ilk antrenmanını da gerçekleştirdi. Ay-Yıldızlılarımız, 10:30'da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren idmanın ilk bölümünde dayanıklılık ve kondisyon çalışmaları yaptı. Daha sonra gruplar halinde halter ve şut antrenmanı yapan A Millilerimiz günü tek idmanla tamamlayarak kamp yaptıkları otele yerleştiler. A Milli Kadın Takım aday kadromuz, yarın yapılacak çift antrenmanla 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarına devam edecek.

Ay-Yıldızlılarımızın çalışmalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan da yakından takip etti. Antrenmana TKB2L Yükselme Grubu'nda mücadele etmeye hazırlanan Özge Yavaş ve yardımcı antrenörlerden Ömer Petorak'ın yanı sıra Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda forma giyecek olan Özge Kavurmacıoğlu katılmadı. Bu üç isim 9 Mayıs'ta başlayacak olan Antalya kampında takıma dâhil olacaklar.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz ise hazırlıkların İstanbul ayağı boyunca özel antrenman programı çerçevesinde kuvvetlendirme çalışmaları yapacak ve Antalya kampında takımla birlikte antrenmanlara çıkacak. Kemik ödemi bulunan Tuğba Palazoğlu da Milli Takım Doktoru Gökhan Metin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olarak 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanmak istediklerini söyledi.

A Milli Kadın Takımımızın Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki antrenmanı öncesi açıklamalarda bulunan Yıldızoğlu, 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 18 Haziran’da başlayacağı için Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2010-11 sezonunun bitmesinden kısa bir süre sonra toplandıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Ev sahipliği yapacağımız 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’ndan önce Olimpiyat vizesi almak istiyoruz. Dolayısıyla 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda ilk beşin içinde olmamız gerekiyor. Bunun için de iyi çalışmamız lazım. Biz birbirini tanıyan oyunculardan kurulu bir takımız. Ama her sene sakatlık sendromundan dolayı turnuvalara tam kadro gidemiyoruz. Bu yılki öncelikli hedefimiz tam takım olarak turnuvaya dâhil olmak. Çalışmalara hemen başlayıp ne durumda olduğumuzu göreceğiz ve oynayacağımız basketbolu oyuncularımıza hatırlatacağız. Sonra da yavaş yavaş form tutarak şampiyonada sahada çıktığı zaman elinden gelenin en iyisini yapacak 12 artı 2 oyuncu ile yolumuza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kaptan Nevriye Yılmaz, Ay-Yıldızlılarımızın çok önemli ve iddialı hedefleri olduğunu söyledi.

Yaptığı değerlendirmede Polonya’da düzenlenecek şampiyonanın önemine dikkat çeken tecrübeli yıldız, ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’ndan da bahsederek şöyle konuştu:

“Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde final oynayan oyuncular olarak 2 haftalık bir dinlenme sürecimiz oldu. Şimdi 2 aylık hazırlık dönemi için bugün kampa başlıyoruz. Yine çok önemli ve iddialı hedeflerimiz var. Tabii ki bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Aramıza katılan genç oyuncuları da adapte edip güzel sonuçlar almayı amaçlıyoruz. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası ülkemizde düzenlenecek. Onun da sorumluluğu üzerimizde. Önümüzde 3 yıl var ama bu uzun bir süreç değil. Dolayısıyla 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası hem 2014’te mücadele edecek Milli Takım kadrosunun oluşumu, hem de kadın basketbolunun vizyonu için önemli bir şampiyona olacak. Ayrıca 2012’de İngiltere’de düzenlenecek olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Diğer bir deyişle üst üste mücadele edeceğimiz önemli turnuvaları güzel bir şekilde sonuçlandırarak ülkemize başarıyla dönmek istiyoruz."

Haberin Devamı

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise kısa ve uzun vadeli hedefleri olduğunu belirterek kısa vadede ilk hedeflerinin 2011 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ilk beşe girerek Olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi.

Sonat, "Bugün ilk adımı attık. Biliyorsunuz, hedeflerimizin bir kısa vadeli olanı bir de uzun vadeli olanı var. Kısa vadeli ilk hedefimiz tabi ki 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası. Elbette Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefimiz, ilk 5 içinde yer alarak Olimpiyatlar’a gidebilmek. Umuyorum bunu da başaracağız. 1980 jenerasyonu şu anda en olgun çağlarında. Hem tecrübe açısından hem de Avrupa Şampiyonaları’nda kesintisiz yer aldıkları için bunlar avantajlarımız. Dolayısıyla bu takımdan çok umutluyum. Gerek Avrupa’da olsun, gerek Türkiye liglerinde olsun, en tecrübeli oyuncular ile beraberiz. Umuyorum, Avrupa Şampiyonası’na gidene kadar ufak tefek sakatlıklar dışında önemli bir problem yaşamayız. İstediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda önemli ve güçlü rakipler ile karşılaşacağız ama biz de senelerdir bu hedef için odaklandık. Bu bir turnuva. Elbette ne olacağı hiç belli olmaz ama hedeflerine bizden daha çok bağlı bir takım olduğunu sanmıyorum. Biz, Genç Milli Takım’dan beri hedeflerimizi hep yüksek koyduk. Kısa vadede hepimizin hedefi bu" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!