Yıldızların güzellik hileleri

Sülük detoksu ne kadar etkili olabilir? Veya domates püresi? Dünyanın en güzel kadınları listesinde yer alan Demi Moore, Catherine Zeto-Jones ve Gwyneth Palthrow’a bakılırsa, bu çılgın formüllerin etkisinden kuşku duymak biraz zor!

Bundan birkaç yıl önce Amarika’nın en çok izlenen talk show’cusu David Letterman’ın karşısına nefes kesen derin dekolteli kırmızı elbisesiyle çıkan Demi Moore, o kusursuz görüntüsüyle hâlâ hafızalarda... Letterman, yıldızı iltifatlara boğuyor ve güzelliğinin sırrını soruyor. Demi Moore’un “sülük detoksu” cevabı ise kadınlar arasında kulaktan kulağa yayılıyor.

SÜT PROTEİNLERİ CİLT İÇİN İDEAL

O röportajın üzerinden birkaç yıl geçti. Ancak 47 yaşındaki Moore, kameralara hâlâ en mükemmel haliyle gülümsemeye devam ediyor. Bu da farklı reçetelerin etkisini gözler önüne seriyor.
Aslında sonsuz güzellik arayışı yeni bir olay değil. 2000 yıl önce yaşamış Kleopatra’nın sıra dışı güzellik ritüelleriyle bugünlere gelen bizler, hâlâ onun süt banyolarına tapıyoruz. Uzmanlar da sütteki proteinlerin cilt için ideal bakım olduğu konusunda hemfikir zaten...

DOMATESTEKİ LİKOPEN GENÇLEŞTİRİYOR

Sıra dışı ancak bilimsel olarak da kanıtlanmış bir başka güzelik sırrı da Catherine Zeto-Jones’dan; elma dişleri beyazlatıyor... Meyvenin içeriğindeki asitler, renklenmeyi önlüyor.
Peki ya 75 yaşındaki Sophia Loren’in domates püresinden elde ettiği güzellik maskesine ne demeli? Kesinlikle “evet”! Domatesteki likopen -ki antiaging etkisi kanıtlanmıştır- tam anlamıyla bir gençlik iksiri.
Dermatologlara göre geçici bir etkiye sahip olsa da 37 yaşındaki Gwyneth Paltrow’un da yaptığı yüz jimnastiği kırışıklık oluşumunu önlüyor. Çünkü yüz jimnastiğinin tıpkı botoks gibi kasları zayıflatıcı bir etkisi bulunuyor.

EDİTÖRDEN...

Dudaklarda yeniden yapılanma
Cerrahisiz, acısız dudak dolgunlaştırmak isteyenler için Newpeptin de özel bir ürün geliştirdi. “Lip Volume Treatment”, zengin içeriğiyle dudakları dolgunlaştırıyor, pürüzsüzleştiriyor ve daha iyi görünmesini sağlıyor. Antioksidan ve antiaging etkili bu kremdeki üçlü peptidler, dudak dokusunu güçlendirerek gözle görülür bir dolgunluk sağlıyor.

Kız çocuklarına
Çocuğunuzun arkadaşlarıyla paylaşabileceği farklı bir hediye alternatifi mi arıyorsunuz? ışte bir öneri: Grace&Cool’un “Forever Friends” ürün grubunda yer alan “Keepsake Tin”, kız çocukları için tasarlanmış. şirin bir teneke kutuda sunulan sette üç adet oje, iki adet dudak parlatıcısı var ve bu ürünler çocukların sağlığına zarar verecek maddeler içermiyor.

Kişisel spa’nız
Soğuk hava sizin cildinizin nem dengesini bozduysa, özel ürünlere el atma zamanı gelmiş demektir. Perlier Honey Miel’ın nemlendirici vücut balm’ı “Nurturing Body Balm”, akışkan yapısı ve kolay kullanımıyla cildi besliyor, nemsizlikle savaşıyor ve en kuru cildin bile kuruyup pul pul olmasını engelliyor. Ayrıca özel formülü sayesinde cilde kolaylıkla nüfuz ederek gerçek bir bakım sağlıyor. Denemekte fayda var.

Doğru maskara seçme kuralları

Kalınlaştırıyor, uzatıyor, yoğunluk katıyor... Ancak makyaj çantalarının vazgeçilmez aksesuvarlarından biri olan maskaranın seçimi çoğu zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki, doğru olanı nasıl bulacaksınız? ışte yanıt...

KİŞİSEL FORMÜL: Kusursuz kirpikler nasıl görünmeli? Uzmanlar alt ve üst kirpiklerin dağılımlarının eşit aralıklı olması gerektiği görüşünde birleşiyor. Ama kirpiklerinizde özel bir efekt istiyorsanız, o zaman maskaranın da özel olanını bulmanız şart.
Düz kıvrımsız kirpiklere sahipseniz, o zaman size önerimiz içeriğindeki reçine ve balmumuyla kıvırma özelliği kazanan maskaralar olacak. Kirpikleriniz kısa ise uzatıcı naylon fiber formüllü maskaralar tam size göre. Hassas gözlere sahipseniz, tavsiyemiz kuru, balmumu bazlı formülüyle uzun süre dayanıklı maskaralar.
Renklere gelince... Siyah, kirpikler sarı ya da kızıl olmadığı sürece en çok kullanılan renk. Açık renklilerin tercihi ise kahve-siyah olabilir.
FIRÇA KONTROLÜ: Maskara fırçasının büyüklüğü ve kıllarının sıklığı, kirpiklerinize nasıl bir form vereceğinizin göstergesi olacaktır. Fırçanın plastik kılları dikenli bir tarak gibiyse maskara uygulamasından sonra kirpiklerinizi ayırmanız gerekebilir.
SUYA DAYANIKLILIĞI ATLAMAYIN: Maskarayı silmek pek kolay değildir. Genellikle göz çevresinde halka şeklinde bir iz bırakır. Bu yüzden özellikle özel toplantılar öncesinde nem ve ısıya dayanıklı, akmayan maskaralar seçmenizde fayda var.
Yazarın Tüm Yazıları