Yıldızların altında, mavi koyların koynunda sanat

20 YILI aşkın süredir Bodrum’da yaşayan iç mimar Füsun Bay Canbay, deniz ve sanat tutkusunu bir projede buluşturdu.

Haberin Devamı

12 senedir yelkenle de iç içe olan Canbay, “Güvertede Atölye”  projesinde, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek. Yazar Mario Levi’den ressam ve heykeltıraş Doç. Ender Güzey’e kadar alanlarında uzman ustalar, birer haftalık kültür, sanat ve hobi içeren turlarda atölye çalışmaları düzenleyecek. Eğitim çalışmaları kayıt altına alınacak, televizyonda belgesel olarak yayınlanacak.
Füsun Bay Canbay projeyi şu sözlerle anlatıyor: “Güvertede Atölye, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan deniz üstü gelişim ve sanat etkinliği olacak. Bu yaz başlayacak olan Güvertede Atölye seyirlerinde sanat yolcuları Ege’nin eşsiz koylarında ilgi duydukları sanat dallarına ve hobilerine zaman ayırıp, konusunda uzman ve usta sanatçılar eşliğinde atölyelere katılarak kendilerini geliştirmenin ve hatta yolculuk sonunda eserlerini sergilemenin hazzını yaşayacaklar.”

Haberin Devamı

Yıldızların altında, mavi koyların koynunda sanat

10 farklı atölye
Güvertede Atölye’nin amacının, ilgi duyulan ama bir türlü zaman ayrılamayan alanları Mavi Yolculuk’la bir araya getirerek farklı bir tatil anlayışına öncülük etmek olduğunun altını çizen Canbay, şöyle devam ediyor: “Tatil yaparken öğrenmek ve üretmek, üretirken tatil yapmak düşüncesiyle yola çıkılarak hazırlanan bir proje Güvertede Atölye... Kültür, sanat, hobi eğitimi içeren Mavi Tur gezilerinde; şiir, edebiyat, resim, müzik, tiyatro, oyunculuk, yazarlık, heykel ve diğer plastik sanatlar, yoga, şarap tadımı, aşçılık, pastacılık, diksiyon, reiki ve feng shui, yaşam koçluğu, fotoğrafçılık, sosyal medya, spor, sağlıklı yaşam, dalgıçlık gibi hobi ve sanat dallarında atölye çalışmaları ve eğitimler yer alacak. Bu yaz ilki gerçekleşecek olan Güvertede Atölye’de 10 farklı atölyeden oluşan 10 farklı Mavi Yolculuk bulunuyor. Her ay iki seyirden oluşacak ve haziran-ekim arasında gerçekleşecek.”

Yıldızların altında, mavi koyların koynunda sanat

Haberin Devamı

Belgesel olarak yayınlanacak

Turla ilgili detaylara gelince... Füsun Can Canbay anlatıyor: “Turumuz Bodrum Limanı’ndan başlayacak, Bodrum Limanı’nda sona erecek. Rotamız Gökova koyları olacak. Tura çıkış günü cumartesi. İlk turda eğitmenimiz Ender Güzey önderliğinde gün içinde 3-4 saat workshop yapılacak, diğer zamanlar ise serbest. Tur boyunca alınacak eğitimin tur sonunda sergi ve performansıyla birlikte bir kokteylle katılımcı sertifikaları verilecek. Türkiye’de bir ilk olacak bu gezi ve eğitim çalışmaları kayıt altına alınacak ve televizyonda belgesel olarak yayınlanacak. Workshop saatleri dışında denize girebilir, güneşlenebilir, kitap okuyabilir, teknede bulunan kanolarımızla koyları keşfe çıkabilirsiniz. Hazırlık anlamında özel hiçbir talebimiz yok. Tatile giderken ne alıyorsanız yanınıza onları alabilirsiniz. Her katılımcı için resim kağıdı, aquarelle boya, fırça seti bizim tarafımızdan sağlanacak. Kendinize ait malzemeleriniz varsa getirebilirsiniz. ‘Koruyucu güneş kremlerinizi ihmal etmeyin’ deriz. Haziranda çıkılacak ama siz yanınızda yine de sweatshirt ya da bir üstlük bulundurun. Teknemizin kabinleri klimalı, lcd tv’li. Ancak gece genelde yıldızların altında güvertede uyumak çok keyifli oluyor. Deniz üstü gece hafif serin olabilir önlem almakta fayda var. Teknemizde kaptan dahil 6 mürettebat bulunuyor. Aşçımız konusunda oldukça başarılı. Amacımız; tatil yaparken üretmek, üretirken tatil yapmanın keyfini yaşatmak ve bu seyir sonunda herkesin anı defterinde unutulmaz sayfa yaratmak.”

Haberin Devamı

Yıldızların altında, mavi koyların koynunda sanat

Hangi tarihte ne var?

8 Haziran–15 Haziran, “Mavi Leke”, ressam ve heykeltıraş Doç. Dr. Ender Güzey önderliğinde resim atölyesi.
22 Haziran–29 Haziran, “Mavi Dizeler”, şair Erdal Alova önderliğinde şiir atölyesi.
13 Temmuz–20 Temmuz, “Satır Arası Mavi”, yazar Mario Levi önderliğinde yazarlık atölyesi.
27 Temmuz–3 Ağustos, “İçimdeki Mavi”, yoga eğitmeni Bora Ercan önderliğinde yoga atölyesi.
10 Ağustos–17 Ağustos, “Rol Yapma Mavi Ol”, oyuncu ve oyuncu koçu Müfit Aytekin önderliğinde oyunculuk atölyesi.
24 Ağustos–27 Ağustos, “Mavi Melodi”, gitarist Ricardo Moyano önderliğinde müzik atölyesi.
7 Eylül–14 Eylül, “Şarabi Mavi”, vinolog Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu önderliğinde şarap tadım atölyesi.
21 Eylül–28 Eylül, “Triidi Mavi”, seramik sanatçıları Deniz–Çetin Pireci önderliğinde heykel atölyesi.
5 Ekim–12 Ekim, “Konuşma/Vi”, TRT spikeri Murat Can Canbay önderliğinde diksiyon atölyesi.
20 Ekim–27 Ekim, “Objektif Mavisi”, fotoğraf sanatçısı Niko Guido önderliğinde fotoğraf atölyesi.

Yazarın Tüm Yazıları