Yıldızlara yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlara yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nde teleskoplarla gök bilimin anlatıldığı program, çocuklardan yoğun ilgi görünce, iki güne çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nde, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek çocuklara gök bilimine ilişkin eğitim veriliyor. Yoğun ilgi üzerine haftada iki günü çıkarılan Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’ndeki gök bilim okuluna gelen çocuklar, üç boyutlu gök cisim maketlerine dokunuyor, cisimlerin hareketlerini kavrıyor ve teleskopla gözlem yapabiliyor. Güneş sistemi ve üyeleri, yıldızlar, takım yıldızlar ve galaksileri öğrenen, deney ve dramalara katılan çocuklar eğitimin ardından sertifikalarını alıyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Gökbilim Okulu Eğitim Programı yürütücüsü Prof. Dr. Selim Osman Selam, çocukların üniversiteyi tanıması, öğrenirken de bilim ve sanatın eğlenceli boyutuyla tanışması amacıyla çocuklara gök bilimine ilişkin eğitim verdiklerini bildirdi.
Çocuk Dostu Üniversite olan Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü çatısı altında faaliyet gösteren “Gökbilim Okulu”nda çok sayıda çocuğa eğitim verildiğini anlatan Selam, “Farklı bölgelerden öğrencilere ulaşan program, çocuklar tarafından çok fazla ilgi görüyor” dedi.

Haberin Devamı

343 ÇOCUĞA SERTİFİKA

Prof. Dr. Selam, çocuklara gökbilimine ilişkin verilen bilgilerin, deney ortamına ardından da günlük yaşama uygulanmasının hedeflendiğini söyledi.
Bu yılın Ocak ayına kadar bir gün olarak devam eden programın çocukların yoğun ilgisi üzerine iki güne çıkarıldığını, bugüne kadar 343 çocuğa sertifika verildiğini anlatan Selam, “İlköğretim öğrencisi çocuklara verilen eğitimin ilk gününde güneş sistemi ve üyeleri, ikinci günde ise yıldızlar, takımyıldızlar ve galaksiler çeşitli sunumlar, deneyler ve dramalarla ele alınıyor” diye konuştu.
Etkinliklerin AÜ Kreiken Rasathanesi’nde gerçekleştirildiğini dile getiren Selam, gök cisimlerini gözlemek için gerekli gözlem düzeneklerinin anlatıldığını vurguladı. Programlara ilişkin detaylı bilgiye www.cocukuniversitesi.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!