Yıldızlar haftası

Bol seçenekli haftanın en iyisi Türkiye sinemasından geliyor. “Zerre”, bir ilk film olmasına rağmen etkileyici yönetimi ve Jale Arıkan’ın başarılı performansıyla şimdiden sinemamızın da en iyileri arasına adını yazdırıyor. Nicole Kidman’ın şaşırtıcı bir role büründüğü “Gazeteci Çocuk”, Tom Cruise’lu bilimkurgu “Oblivion”, seriyi sevenler için “Korkunç Bir Film 5” ve animasyon arayanlara “Crood’lar” haftanın diğer seçenekleri…

Haberin Devamı

“Zerre” ilk filmden fazlası

Zerre
Yönetmen: Erdem Tepegöz
2012/Türkiye/80’

Erdem Tepegöz, Antalya’da “en iyi yönetmen” ve “en iyi ilk film” dahil olmak üzere dört dalda ödül kazanan bu ilk kurmaca uzun filminde, seyirciyi mutsuzluklarla dolu, karanlık bir dünyanın içine sokuyor. Annesi ve kızıyla hayatını devam ettirmeye çalışan Zeynep’in, bir tekstil atölyesindeki işinden kovulduktan sonraki iş bulma mücadelesini anlatan “Zerre”, etkileyici senaryosu ve görselliğiyle dikkat çekiyor. Tepegöz’ün ilk filmlerde ender görebileceğimiz bir olgunluk taşıyan yönetimi de, sinemamızın en iyi kadın oyuncularından Jale Arıkan’ın performansı da takdire şayan. “Zerre” yılın en iyi Türkiye filmlerinden biri, sakın kaçırmayın!

Nicole Kidman şaşırtıyor

Gazeteci Çocuk
The Paperboy
Yönetmen: Lee Daniels
2012/ABD/107’

Haberin Devamı

Daha önce “Paris Trout”, “Mulholland Falls/Kurtlar Şehri” gibi filmlere kaynaklık eden kitapların yazarı Pete Dexter’ın 1995’te yayımlanan ve çok satanlar listesine giren romanından uyarlanan “Gazeteci Çocuk”, 1960’lar Florida’sında geçen bir gerilim hikâyesi anlatıyor. Üniversiteden atıldıktan sonra Florida’daki Lately kasabasına geri dönen Jack Jansen, kasabanın yerel gazetesini çıkaran babasının yanında çalışmaya başlar. Başka bir gazetede çalışan ve saygın bir isim edinmiş olan ağabeyi Ward, idamla yargılanan timsah avcısı Hillary Van Wetter’ın hüküm giydiği davayı araştırmak üzere çıkagelince, kasabayı avucunun içi gibi bilen Jack’ten şoförlük yapmasını ister. Ward’ın bu davayı araştırmasının nedeni ise, Hillary’nin suçsuz olduğunu iddia eden Charlotte Bless’tir. Herkesin sonunu hazırlayacak olan gizemli kadın! Nicole Kidman’ı sıradışı bir rolde izleyeceğimiz “Gazeteci Çocuk”, Matthew McConaughey, Zac Efron ve John Cusack gibi ünlü isimleri de bir araya getiriyor. Filmin yönetmenliğini “Precious/Acı Bir Hayat Öyküsü”yle gönlümüzü çalan Lee Daniels’ın üstleniyor.

Tarihin ilk modern ailesiyle tanışın

Crood’lar
The Croods
Yönetmen: Kirk De Micco, Chris Sanders
2013/ABD/98’

“Lilo & Stitch”, “How to Train Your Dragon/Ejderhanı Nasıl Eğitirsin” filmleriyle tanıdığımız Chris Sanders ile “Space Chimps/Uzay Maymunları”nın yönetmeni Kirk De Micco’nun birlikte yazıp yönettikleri “Crood’lar”, yeryüzünün ilk modern ailesiyle tanıştırıyor bizi! Yaşadıkları mağara bir deprem sonrasında yerle bir olduktan sonra yeni bir yuva bulmak için yollara düşen Crood’lar sıradışı maceralarla örülü ve daha önce bilinmedikleri esrarengiz bir dünyayla karşılaşıyorlar. Yönetmenlerden Sanders, “Modern hayatlarımızdaki tüm işleri, arabalarımızı, işlerimizi, sorumluluklarımızı bıraktığımızda gerçekten neyin önemli olduğunu anlıyoruz. Önemli olan aile ve arkadaşlardır. Filmimizde bunu anlattık” sözleriyle anlatıyor filmi. Film de buna vurgu yaparak çocuklar kadar ebeveynleri de eğlencesine katmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Korkutarak güldürmeye devam

Korkunç Bir Film 5
Scary Movie 5
Yönetmen: Malcolm Lee
2013/ABD/85’

2000 yılında başlayan ve popüler filmleri ti’ye alarak güldüren “Korkunç Bir Film” serisinde 5. bölümdeyiz. Son iki filmin yönetmenliğini yapan, “Airplane”, “Top Secret” filmleriyle de tanıdığımız David Zucker bu kez serinin senaristliğini ve yapımcılığını üstlenmiş. Yönetmen koltuğunda ise ortalama komedilerle tanınan Malcolm Lee oturuyor. “Paranormal Activity” filmlerinden “Evil Dead/Kötü Ruh”a, “Inception/Başlangıç”tan “Black Swan/Siyah Kuğu”ya pek çok ünlü yapımla dalga geçen filmi seriden hoşlananlara tavsiye edebiliriz ancak.

Gerçekler anılarda gizli

Haberin Devamı

Oblivion
Yönetmen: Joseph Kosinski
2013/ABD/126’

İlk filmi “TRON: Legacy/TRON Efsanesi”yle bilimkurguya yatkınlığını kanıtlayan Joseph Kosinski’nin kendi çizgi romanından uyarladığı “Oblivion”, tanınmayacak şekilde değişmiş, geleceğin görkemli Dünya’sında geçiyor. Tom Cruise’un canlandırdığı ve anılarını kaybetmiş ama rüyalarında geçmişinden parçalar hatırlamaya başlayan Jack, Dünya’da geriye kalan birkaç insansız uçak teknisyeninden biridir. Scavs olarak bilinen tüyler ürpertici tehdide karşı yıllardır verilen savaşın ardından büyük bir operasyonun parçası olarak hayati kaynakların çıkarılmasıyla ilgilenen Jack bir gün, iniş yapmış bir uzay mekiğindeki bir yabancıyı kurtarır. Bu kadın rüyalarında gördüğü kişidir ve Jack’in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Cruise’a Olga Kurylenko ve Morgan Freeman’ın eşlik ettiği “Oblivion”, yılın beklenen yapımlarından biriydi. Bilimkurgu tutkunları kaçırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları