Yıldızlar altında nostaljik sinema keyfi

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar altında nostaljik sinema keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 15:09

Yıldızlar altında nostaljik sinema keyfi

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez İlçesi Mezitli Belediyesi, sıcak yaz akşamlarında vatandaşları açık havada yazlık sinema keyfi ile buluşturuyor.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yazlık sinema etkinliği, Ata Demirer'in başrolünü oynadığı 'Olanlar Oldu' adlı filmle başladı. Filmi, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan ile çok sayıda vatandaş izledi. Sinemaseverler, geçmişte olduğu gibi tahta sandalyelerde oturup patlamış mısır yiyerek film izledi. Salı, perşembe, cuma ve cumartesi günleri perdelerini açacak olan yazlık sinemaya giriş ücreti 7.5 TL olarak belirlenirken, öğrencilerin ise 5 TL'ye yazlık sinema keyfi yaşayacak. Açık hava sinema gecelerinde özellikle çocuklar için de seçkin animasyon film gösterimleri yapılacak.
İnsanların sevgi içinde bir araya gelmesini amaçladıklarını ve bu yüzden yazlık sinemaları hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Yaşı 40 civarında olan arkadaşlar dahi zor hatırlıyor açık hava sinemasını. Onun altındaki yaş grubu hiç bilmiyor. Yaş ortalaması yüksek olan insanlar içinse nostaljik anlam taşıyor. Akdeniz'in sıcağında insanların böyle ortamlarda buluşması, tahta sandalyelerde film seyretmek, patlamış mısır ve gazoz satışı nostaljik şeyler. Bu yüzden yazlık sinema olgusunu yeşerttik" dedi.
Film gösterimleri, Eylül ayına kadar devam edecek.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!