Yıldızlar 4. Roma Türk Film Festivali'nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar 4. Roma Türk Film Festivalinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 17:21

4. Roma Türk Film Festivali öncesinde büyükelçilik rezidansında, Büyükelçi Sezgin'in ev sahipliğindeki resepsiyon, Türk ve İtalyan iş, sanat, sinema camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Roma Türk Film Festivali nedeniyle Roma Büyükelçiliği’nde bir resepsiyon verildi.

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin’in ev sahipliğinde verilen davette, aynı zamanda festivalin onursal başkanlığını da yürüten Yönetmen Ferzan Özpetek, Hümeyra, Kenan İmirzalıoğlu, İtalya’da yaşamını sürdüren Mehmet Günsür, Çağan Irmak ve Çağatay Ulusoy gibi isimler bir araya geldi.

Yıldızlar 4. Roma Türk Film Festivalinde buluştu


Türk ve İtalyan mutfağından lezzetlerin konuklara ikram edildiği geceye, İtalyan sinema sektörünün önde gelen isimleri de katıldı.

Serap Engin başkanlığındaki Srpistanbul tarafından düzenlenen Roma Türk Film Festivali, bu yıl dördüncü kez İtalyan sinema seyircisi ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Yıldızlar 4. Roma Türk Film Festivalinde buluştu


Festivalin açılışı, Roma’nın ünlü Barberini Sinemaları’nda, Çağan Irmak’ın yönettiği ve başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür ve Işıl Yücesoy gibi isimlerin yer aldığı "Unutursam Fısılda" filmiyle yapılacak.

Gecede Hümeyra’ya "Onur Ödülü" de verilecek.

Yıldızlar 4. Roma Türk Film Festivalinde buluştu


Festival, genç yönetmenlerin filmlerinden ustaların eserlerine, popüler sinema örneklerinden festivallerden ödülle dönen yapımlara geniş bir çerçevede İtalyan sinema severlerin karşısına çıkarken, kısa filmlere de programında yer veriyor.

Türk sinemasına panoramik bir bakışla ele alan festival, İtalya ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü kurmayı kendine amaç edindi.

BAKMADAN GEÇME!