Yıldız'ın tarihi ahırları fuar ve sergi alanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Yıldızın tarihi ahırları fuar ve sergi alanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

YILDIZ Sarayı'nda bulunan, ‘İstanbl-ı Amire Ahırı’ dolar karşılığında, fuar, sergi, defile gibi sosyal etkinlikler için kiraya verilecek.

TBMM'ye bağlı Milli Saraylar Daire Başkanlığı, 500 bin metrekarelik alan içine kurulu olan Yıldız Sarayı'nın her alanından yararlanmayı hedefliyor.

İtalyan mimar Raimondo d'Areneo tarafından yapılan ahırlar, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nca onarılarak, kültürel etkinliklere açıldı. Ahır binası, 15 günlüğü 5 bin dolar, en az 3 günlüğü de 2 bin dolardan kiralanacak. Bir günlük resepsiyon için 5 bin dolar fiyat belirlenirken, ahırlarda bir günlük defile ve resepsiyon için 8 bin dolar bedel tahsil edilecek.

Milli Saraylar Dairesi'ne bağış adı altında alınan kira bedelleri ile gezi biletlerine de zam yapıldı. En pahalı gezi bileti, Dolmabahçe Sarayı Harem, Selamlık ve Cariyeler Bölümü yılın ilk yarısı için 6 milyon 500 bin, yılın ikinci yarısı için 8 milyon lira olarak belirlendi. Saray ve kasırlarda defile, kokteyl gibi etkinlikler için belirlenen kiralara da yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Dolmabahçe Hasbahçe'nin kira bedeli 10 milyar liradan 15 milyar liraya çıkarılırken, kiralar Kuşluk ve Harem Bahçesi için 2 milyar liradan 4 milyar liraya yükseltildi.

Dolmabahçe Sarayı A sergi salonunun 3 günlük kirası 3 bin dolar, 15 günlük kirası 6 bin dolar olarak belirlenirken, bir günlük resepsiyon için 8 bin, defile için 10 bin çekim için de 4 bin dolar olarak belirlendi. B salonunda ise 15 günlük kira 8 bin dolar, 3 günlük kira 5 bin dolar olarak uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!