Yıldızeli'nde imar sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Yıldızelinde imar sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 14:19

Yıldızeli'nde imar sorunu çözüldü

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/YILDIZELİ(Sivas), (DHA) - SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde yıllardır sorun teşkil eden imar sorunu çözüldü. Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, imar sorununun çözülmesiyle ilçeye hareket geldiğini söyledi.
Sivas'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldızeli'nde belediye tarafından çözülen imar revizyonu ile birlikte daha önce 4 kat olan kat hakkı 6-7 kata kadar çıktı. Kat mülkiyet sorununun çözülmesi ile birlikte ilçeye müteahhitler akın etti. İmar revizyonu hakkında bilgi veren Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz yıllardır sorun olan imar revizyonunu çözdükleri için mutlu olduğunu söyledi. Navruz "Bu ilçede yıllardır çözülemeyem imar problemini çözmüş olduk. Bu imar planının çözümüyle, kat mülkiyeti yapılınca ilçeye bir hareket, bir canlılık geldi. Baktık Sivas'tan, İzmir'den ilçemize müteahhitler gelmeye başladı. Kat artışından dolayı müteahhitler gelmiyordu. 3-4 kat bizi kurtarmaz diyorlardı. Tabi kat artışı olunca müteahhitler gelmeye başladı. Bununla birlikte inşaat sektöründe ilçede bir hareket, bir canlılık da oluştu. Geçmişte olduğu gibi kasıtlı olarak biz kimsenin arsasını yol yapmadık, yeşil alan yapmadık. Daha önce yapılanları da biz çözüme kavuşturduk. Bu açıdan ben kendimi çok mutlu görüyorum. Vatandaşlara yardımcı olduğumuz için de çok mutluyum. Herkes de ayrı ayrı bana teşekkürlerini sunuyor. Ben de bütün halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'MEMURLAR İLÇEDE KALMIYORDU'
Yıldızeli'nde çalışan devlet memurlarının oturabileceği evlerin çok az olmasından dolayı ilçede memur kalmadığını, Sivas'a git gel yaptıklarını ifade eden Navruz, sorunun çözümü ile birlikte artan daire sayısıyla memurların artık ilçede kalacağını belirtti. Navruz "Bu revizyonla birlikte ilçeye bir güzellik katılacaktır. Şimdi ilçe Sivas'a çok yakın olduğu için memur durmuyordu. Sivas'a geliş gidiş yapıyordu. Dışarıdan gelenler de haliyle öyleydi. Tabi mazeretleri vardı diyorlardı ki 'kaloriferli daire yok, duracağımız yer yok'. Şükürler olsun sayın bakanımızın (İsmet Yılmaz) da bize bir sözü var, inşallah doğalgaz da gelecek. Tabi daireler artınca, doğalgaz da gelince cazibe daha da artacak. Malum hızlı tren projesi de var. Hızlı tren durağı da bizde olduğu için o da ilçeye bir canlılık katacaktır. Önümüzdeki yıllarda Yıldızeli'nin çok daha güzel olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!