Yıldız: Şeker sektörünün sorunlarıyla ilgili rapor sunulacak

Güncelleme Tarihi:

Yıldız: Şeker sektörünün sorunlarıyla ilgili rapor sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 14:35

Yıldız: Şeker sektörünün sorunlarıyla ilgili rapor sunulacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ''Şeker sektörünün rekabet edeceği ortamın, gerek ithal ürünlerin, gerekse şeker pancarına dayalı diğer yerli ürünlerin de bir masaya yatırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili bakanımıza, başbakanımıza ve cumhurbaşkanımıza tekrar bir rapor olarak sunulacak'' dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerinin bulunduğu toplantıda konuşan Taner Yıldız, şunları söyledi:
"'Bu hafta sonu pazar günü yapılacak olan halk oylamasına hiçbir sektörün kayıtsız kalmayacağını biliyoruz. Bu, Türkiye’nin meselesi, sistem meselesi, Türkiye’nin geleceğiyle alakalıdır. İnşallah bu konuda her birimiz üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Gerek çiftçilerimiz, gerek şeker sektörüyle alakalı ülkenin geleceğini beraberce değerlendireceğimiz bir sürecin olduğuna inanıyorum. Şeker sektörünün rekabet edeceği ortamın, gerek ithal ürünlerin, gerekse şeker pancarına dayalı diğer yerli ürünlerin de bir masaya yatırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili bakanımıza, başbakanımıza ve cumhurbaşkanımıza tekrar bir rapor olarak sunulacak. Ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız da takipçisi olacağız. Yalnızca bu Kayseri'nin değil,Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'deki üreticilerimizle alakalı bir konudan bahsediyoruz. Hiçbir probleme, hiçbir meseleye kayıtsız kalmadığımız gibi bu meselenin de tamamen içinde bulunacağız. Ben hayırlı kazançlar, inşallah ülkemiz için de güzel bir gelecek diliyorum.''
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!