Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye şampiyonu Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye şampiyonu Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 17:08

Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye şampiyonu Beşiktaş

Haberin Devamı

Gürkan YILMAZ / KASTAMONU, (DHA)- KASTAMONU'da düzenlenen Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda Beşiktaş final maçında Fenerbahçe'yi 59-39 yenerek şampiyon oldu.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Kastamonu'da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'na 16 takım katıldı. 17 Mayıs'ta başlayan turnuvanın final maçı Atatürk Spor Salonu'nda oynandı. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan siyah beyazlı takım attığı sayılarla rakibiyle arasındaki farkı açmayı başardı. Fenerbahçe karşısında maç boyunca üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş karşılaşmayı 59-39 kazanarak Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu oldu.
Siyah beyazlı taraftarlarda maç boyunca takımlarını tezahüratlarla destekleyerek yalnız bırakmadı. Beşiktaş'ta Hilal 21 sayı ile oynarken, Burcu Deniz 12 ve Yağmur’da attığı 11 sayı ile galibiyeti getiren oyuncular oldu.
Şampiyon olan Beşiktaş'a kupasını Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın verdi. Turnuvaya katılan takımlara teşekkür eden Vali Günaydın, "6 gün boyunca Kastamonu’da centilmence ve kendinize yakışır bir oyun ortaya koydunuz. Bu turnuvada mücadele veren sporcuları gelecek yıllarda milli takım formasıyla kol kola göreceğimize yürekten inanıyorum" dedi.
Turnuvanın en değerli oyuncusu Rize İKE Spor Kulübü’nden Merve Şahin seçilirken sayı ve ribaunt kraliçesi TED Ankara Kolejliler’den Zeynep Korel, asist kraliçesi de Burhaniye Basketbol Spor Kulübü’nden Ayşe Gülen oldu. Final maçında oynadığı oyun ile Beşiktaş’a şampiyonluğu getiren isimlerden olan Hilal Bayraktar en iyi guard ödülünün sahibi oldu. Beşiktaş’ın yıldız isimlerinden Yağmur Yıldız en iyi forvet, turnuva ikincisi Fenerbahçe'li Burcu Soysal ise en iyi pivot ödüllerine layık görüldü.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!