Yıldız işte, ne yaparsın

FUTBOL ilginç bir oyun.. Kazanmak için ne yapılması gerektiğini biliyorsunuz.. Kadronuz, kaliteniz rakibinizden çok üstün.. Seyirciniz önündesiniz..

Erken bir golle de rahatlamışsınız.. Geriye ne kalıyor, iyi organize olup, işi ciddi tutup, farkı artırmak, en azından ikinci golü bulup rahatlamak.. Oysa Fenerbahçe haftalardır tersini yapıyor.. PSV maçı dışında..

Bazen yürekli bir oyuncu gerekir maçı çevirmek için.. Bazen akıllı bir oyun kurucu işi bitirir.. Ama çoğu zaman oyuna damgasını vuran takımın yıldızıdır.. Rakibi sürklase eder, çaresiz bırakır.. Kazanan takımın ateşi olur. Tıpkı Anelka gibi..

Geçen sezonki Anelka’yı çok eleştirdim.. Profesyonelliğin dışında tavırları, oyuna fazla katılmayışı, kalitesini sahaya yansıtmayışı yüzünden.. Ama bu sezonki Anelka, özellikle Milan maçıyla birlikte inanılmaz bir çizgi yakaladı.

Beraberlik golünde özellikle dikkat ettim. Anelka santra noktasında arkadaşlarına ‘Sakin olun’ anlamında işartler yapıyor ve savunma oyuncularını alkışlıyor. Yıldız işte her zaman bir takımı durdurmak yetmiyor ki.. Tek başına direnip maçı sizden alıveriyor..

Yumuşak karın

Aslında Ümit Özat başta olmak üzere savunmanın çok büyük açıkları var.. Solda Ümit, sağda Serkan orta yapma özürlüler.. Önlerinde rakip olmadıkları bazı pozisyonlarda topu doğru yere atıyorlar, onda da forvetler doğru yerde olamıyorlar..

Luciano ile Önder’in hırsları, hava toplarındaki üstünlükleri çok iyi. Ama hızlı rakipler karşısında aralarına atılan toplarda bir türlü anlaşamıyorlar. O yüzden de Fenerbahçe’nin yumuşak karnı hep göbeği oluyor..

İki maçı birbiriyle kıyaslamak çok doğru olmaz.. Ama bu anlayış ve bu tempoyla Fenerbahçe’nin işi Schalke karşısında çok zor. Alman takımı son iki maçında Avrupa’nın iki güçlü ekibi Milan ve Bayern’le berabere kaldı. Fenerbahçe’yi çarşamba zor bir gece bekliyor.

Ankaragücü’ne gelince.. Dün iyi ve temiz futbol oynadılar. Eğer biraz daha organize olabilseler, gol yollarında bencil davranmasalar puan bile alabilirlerdi.

Son dakikada kazanılan frikikte ise ilginç bir olay oldu. Susiç, özellikle İlhan’a paslaşarak vurmaları konusunda haber gönderdi. Ama Mansız hocasını dinlemedi ve ciddi bir gol pozisyonunu heba etti..

Yıldız işte.. Her zaman laf dinlemiyor ki..
Yazarın Tüm Yazıları