Yıldız: “Emeklilere Her Yıl 2800 Lira Destek Vereceğiz”

Güncelleme Tarihi:

Yıldız: “Emeklilere Her Yıl 2800 Lira Destek Vereceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 14:10

YILDIZ: “EMEKLİLERE HER YIL 2800 LİRA DESTEK VERECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında emeklilerin rahat bir nefes alacağını belirterek, “Emeklilerimize mart ve eylül aylarında 1400 lira, toplamda da her yıl 2800 lira emekli destek ödeneği vereceğiz” dedi.
MHP’li Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Onbin Konutlar Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yıldız, Malatya’nın tamamını gezdiğini belirterek, “Hem Malatya merkez hem de tüm ilçe merkezleri, beldeleri ve köylerini tek tek gezdim. Girmediğim ev, el sıkmadık bir kişi dahi bırakmamaya çalıştım. 7’den 70’e herkesi ziyaret ettim. Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı, emekliklerimizi, öğrencilerimizi, işsizlerimizi, çiftçilerimizi herkesin sıkıntıları yerinde dinledim. Daha önce de ziyaretler yaptığım için yaşadığımız sıkıntıları çok iyi biliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesini de ona göre hazırladı. Milliyetçi Hareket iktidarında her yıl 700 bin işsizimize iş imkanı sağlayacağız. Bunu yaparken de adaletli bir şekilde yapacağız. Her işsiz aileden bir kişiye iş imkanı vereceğiz. İş veremediğimiz ailelere de ‘Hilal Kart’ vereceğiz. Hilal kart, sosyal devletin muhtaç ailelere yapması gereken yardımdır. Bu yardımı yaparken AKP gibi poşetlerin üzerine hiçbir parti adı olmayacak. Hilal karta her ay 700 lira para yatıracağız. Aile de gidip semtindeki küçük esnaflardan ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu kartla hem küçük esnafımız rahat bir nefes alacak, hem de muhtaç aileler gidip ihtiyacı neye varsa onu alabilecektir” diye konuştu.
“EMEKLİLERE HER YIL 2800 LİRA EMEKLİ DESTEK ÖDENEĞİ VERECEĞİZ”
Milliyetçi Hareket iktidarında emeklilere Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere her yıl 2800 lira emekli destek ödeneği vereceklerini anımsatan Yıldız, şunları kaydetti: “Ayrıca esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Bu kapsamda mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirip fiyat garantisi vereceğiz. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düşüreceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz.”
“ADALETLİ VE EŞİT HİZMET EDECEĞİZ”
Milliyetçi Hareket iktidarında hem esnafların hem de vatandaşların refaha ereceğini belirten Yıldız, tüm kesimlerin rahat bir nefes alması için gece gündüz çalışacağını kaydetti. Malatya’nın ciddi sorunları olduğunu bildiğini belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
“Milliyetçi Hareket iktidarında hizmetler adaletli, eşit bir şekilde yapılacaktır. AKP’nin yaptığı gibi kendi yandaşlarına fazla hizmet, diğer tarafa ise hizmet götürmeme yapmayacağız. Milliyetçi Hareket için Doğanyol’un bir köyü neyse, Darende’nin, Akçadağ’ın veya Malatya merkez aynı hizmetleri alacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!