Yıldız beldesi ve Ovacık köyünde arıcılık kursu

Güncelleme Tarihi:

Yıldız beldesi ve Ovacık köyünde arıcılık kursu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 17:10

Yıldız beldesi ve Ovacık köyünde arıcılık kursu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız Yıldız Beldesi ve Ovacık Köyü'nde gerçekleştirilen arıcılık kurslarını ziyaret etti.
Yıldız Beldesi ve Ovacık Köyü'nde Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği arıcılık kursları devam ediyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral gerçekleştirilen arıcılık kurslarını ziyaret etti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız,  "Bakanlık olarak birçok başlık altında bitkisel ve hayvansal konularda desteklemelerimiz var, bu desteklerden herkesin faydalanması için sürekli arkadaşlarımızla çalışıyoruz, projeler üretiyoruz yine İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile birlikte bu gibi eğitim çalışmalarına da devam ediyoruz. Bu kurslarımızın en önemlilerinden bir tanesi arıcılık kursu, Türkiye'de çiçek balında en önemli il konumundayız ama bunu Sivas olarak tanıtamamışız, birlikte ne yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz. 2016 TÜİK rakamlarına göre arıcılık işletme sayısı bakımından 3'üncü sırada, bal üretiminde 7'nci sıradayız. Bal üretimimiz 2 bin 400 ton gibi görünüyor ama 2017 yılı rakamlarımızda bunu 3 bin 700 tona çıkardık. 2017 yılında kuraklık vardı bundan dolayı biraz kaybımız oldu ama 2018 yılında inşallah üretimiz sizlerin de katkısı ile artarak devam edecek. Yoğun kar yağışının olduğu bir mevsimde eğitime katılan ve Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak olan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral ise ''Bizim için eğitim ortamı neresi olursa olsun kursiyerlerimizin, eğiticilerimizin, bir çadır, bir okul binası veya bir kamu kurumu fark etmez orada kursiyerlerimizi bir araya getirip, eğitim ihtiyacını gidermek gibi bir sorumluluğumuz var. Kurslarımıza yoğun ilgi gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!