Yıldız Ayhan'a özel gece

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Ayhana özel gece
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 11:37

Yıldız Ayhan'a özel gece

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da oturan Türk Halk Müziği sanatçısı 83 yaşındaki Yıldız Ayhan anısına türkü gecesi düzenlendi. Gecede, Ayhan'ın merhum eşi ses sanatçısı Ahmet Gazi Ayhan da türküleriyle anıldı.

Musiki Park Center'da, işletmeci Bekir Çakal, sanatçılar Tülay Gülseven ile Eyüp Kababaş'ın organizasyonuyla gerçekleşen 'Yıldız Ayhan Gecesi'ne türkü severlerin ilgisi büyük oldu. Emekli TRT sanatçısı Yüksel Alpdoğan da sürpriz yaptı, yıllarca birlikte çalıştığı meslektaşı Yıldız Ayhan'ı gecede yalnız bırakmadı.

ANTALYA ANILARINI ANLATTI

Gecenin sunuculuğunu Yıldız Ayhan'ın kızı Nurdan Ayhan üstlendi, ses sanatçısı olan anne ve babasının hayat hikâyelerini anlattı. Yürüme güçlüğü çeken Yıldız Ayhan, yakınlarının desteğiyle sahneye çıkarak, "Beni duygulandıran, onurlandıran bu güzel geceyi, bu güzel insanları hayatım boyunca unutmayacağım" dedi.

TÜRKÜLERİ SANATÇILAR SESLENDİRDİ

Sahnede duygulu anlar yaşan Yıldız Ayhan uzun süre alkışlandı. Ardından ilk olarak 'Seher Yıldızı' olarak tanınan sanatçı Serap Yıldırım, Ahmet Gazi Ayhan'ın 'Gubalak Keklik' adlı türküsünü seslendirdi. Tülay Gülseven de 'Dondurmacı' adlı türküyle geceye renk kattı. Bu sırada geceye katılanlara dondurma ikram edildi. Solistler Sevim Erişen, Muhammet Arslantaş, Aslı-Serhat Göçer, Eyüp Kababaş, Nurdan Ayhan, Timuçin Gönen de Yıldız Ayhan ile Ahmet Gazi Ayhan'ın eserleri 'Zalim Felek', 'Yârim İstanbul'u Mekân mı Tuttun', 'Penceresi Yola Karşı', 'Fırın Üstünde Fırın', 'Bahçalarda Gök Bakla', 'Ateşim Yanmadan Tütünüm Tüter', 'Doktor Doktor Civanım', 'Bir Of Çeksem', 'Evlerinin Önü', 'Hozalı Gelin', 'Neyleyim Ben Böyle Yari', 'Kaleden İniş mi Olur', 'Kara Çadır İs mi Tutar', 'Taşa Basma İz Olur' adlı türkülerini yorumladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!