Yıldırım'dan başkasını atayamadılar

Bu sezonki 3. G.Saray-F.Bahçe derbisini yine Bülent Yıldırım yönetecek. Bu ortamda MHK’nın bu maça atayabileceği başka bir hakem bulamaması düşündürücü.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım’ın bu derbiye atanması doğru bir karar mı?
- Bülent Yıldırım bu derbiyi yönetir. Sezonun en formda hakemi ve oldukça tecrübeli. Lakin, bu sezon hem Süper Kupa finali hem de ligin ilk yarısında oynanan derbiyi de yönetmişti. O müsabakalar daha zorluydu. Birisinde kupa sahibini bulacak, diğerinde ise yenilen takım şampiyonluk yolunda büyük yara alacaktı. Bu seferki derbi tek taraflı. Fenerbahçe yenilse bile şampiyonluğun en büyük favorisi. Bu ortamda MHK’nın bu maça atayabileceği başka bir hakem bulamaması, Türk hakemliği adına düşündürücü.

O ZAMAN SORUYORUM...

Yardımcı Ekrem Kan, hakem kadrosunda neden yer almadı? Bu, Yıldırım’ın durumunu nasıl etkiler?
- Baki Tuncay Akkın, bu tip önemli derbilerde en fazla görev alan yardımcı hakemlerden birisi ve Ekrem Kan olmasa da Bülent Yıldırım’ı olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmüyorum. Ligin ilk yarısında Bülent Yıldırım’ın yönettiği derbiler dahil her maçında Asım Yusuf Öz ile birlikte yer alan Ekrem Kan, Karabükspor Fenerbahçe maçında tartışmalı bir kararla Fenerbahçe’nin attığı golü iptal ettirmiş ve Fenerbahçe yenilmişti. Şimdi MHK şöyle diyecek, “Geçen hafta Ekrem Kan, Konyaspor-Galatasaray maçında görevliydi. O zaman soruyorum. Bir sonraki hafta derbi var ve atamayı düşündüğünüz isim Bülent Yıldırım. Galataaray’ın bu maçına başka bir yardmcı hakem bulunamaz mıydı? Hatta ve hatta bu maça atadınız Baki Tuncay Akkın o maçta görev alamaz mıydı?

Haberin Devamı

Yıldırım’ın olaylı Trabzon maçından sonra böyle bir maçı yönetmesi üzerinde baskı yaratır mı?
- Olumsuz baskı yaratacağını düşünmüyorum. Çünkü, Trabzon’da çıkan olayların ardından maçın tatil kararını herkes haklı bulmuştu.

Yazarın Tüm Yazıları