Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılına hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 13:59

Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - BURSA'da Yıldırım Belediyesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı.

Yeni eğitim yılının pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle  Yıldırım Belediyesi, öğrencilerin daha rahat ve modern şartlarda eğitim görmeleri için okullarda bakım, tadilat ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında engelli rampası, panel çit, alüminyum işleri, okul kapılarının onarımı yapıldı, eskiyenler değiştirildi. Okul giriş ve pencere korkulukları gibi demir işlerini de yapan Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri öğrencileri olası kazalardan korumak için gerekli görülen noktalarda okul bahçelerine panel çit çekti. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, eğitim kurumlarında kendi yürüttüğü çalışmaların yanı sıra okullara boya malzemesi desteği de sağladı. Görev süresi içerisinde ilçedeki 128 eğitim kurumunda tamir, bakım, tadilat bahçe donatı elemanları gibi hizmetleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına gerekli tüm bakım, onarım çalışmalarını çocuklarımızın kaliteli koşullarda eğitim alması için gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında spor alanları, spor odası gibi evlatlarımızın beden sağlığını geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Geleceğimizin mimarı olacak yavrularımızın sosyal açıdan da gelişimlerini sağlamak adına şehir pasaportu projemizden spor okullarına, münazara yarışmalarından festivallere sayısız etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu.

YENİ OKUL ALANLARI

Yapılan kentsel dönüşüm planlarında yalnızca konutları yenilemekle sınırlı kalmadan, mevcut okul alanlarına yenilerini de eklediklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Ankara Yolu Caddesi’nin altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacivat, Ulus ve Mevlana mahallelerinin imar planlarını tamamen yenilerken, 150 bin nüfusun yaşadığı bölgede eski planda yer alan 14 okulun yeterli eğitim hizmetini sağlamasının mümkün olmadığını gördük. Yeni planımızda ise bu sayıyı iki katının üstüne çıkararak 29 yeni okula alanına taşıdık. Yine Değirmenönü-Karapınar bölgesinde de mevcut 8 eğitim alanını yeni planda 25’e taşıdık. Kentsel dönüşüm yürüttüğümüz bölgelerimizin birçoğunda yeni okul alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

GELECEĞE YATIRIM

Eğitimde belirli standartlara ulaşmak adına Yıldırım Belediyesi olarak bu güne kadar önemli destek sağladıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Eğitim, yerel yönetimlerin asli görevleri arasında yer almayabilir. Bizler çocuklarımızın fiziki imkanları yüksek okullarda, kendilerini geliştirmeye uygun donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için destek sağlıyoruz. Ancak belediye olarak yapılanları kesinlikle yeterli görmüyoruz. Ülkemiz üzerinde kurgulanan hain planları bertaraf ederek güçlü olabilmek, donanımlı bir nesil yetiştirmek ve kaliteli eğitim standartlarına sahip olmakla mümkün olacaktır. Eğitimi geleceğe yönelik yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!