Yıldırım Spor Kompleksi’nde geri sayım devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Spor Kompleksi’nde geri sayım devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 14:07

Yıldırım Spor Kompleksi’nde geri sayım devam ediyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) -BURSA'nın merkez Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı Yıldırım Spor Kompleksi’nin inşaatı sürüyor. Türkiye’nin en büyük spor merkezi olacak kompleks, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütçesi onaylanan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait Ankara Yolu'na cepheli arazide yapımı devam eden tesis, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanıyla ilklere sahip olacak. Bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzları, jimlastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK



Yıldırım’a yerel ve yurt içi turnuvaların yanı sıra uluslararası spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak bir tesis kazandıracak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyenYıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım için en büyük hedeflerimizden birisi de ilçemizi spor şehri kimliğini ön plana çıkartmaktır. İlçemizde yaşayan 250 bini aşkın genç nüfusuyla spor için büyük bir potansiyele sahibiz. Günümüz dünyasında teknolojinin ve iletişim araçlarının yoğun olarak kullanıldığı ortamda çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruyabilmenin en önemli yolu onları spora teşvik etmektir. Bunun en güzel örneklerini de yurt içi ve yurt dışında kazandığımız şampiyonluklarla Yıldırım’ın ismini her branşta duyurarak devam ediyoruz” diye konuştu.

‘GELECEĞE YAPILAN EN GÜZEL YATIRIM’



Gelecek nesillere yapılan yatırımın spora yapılan yatırımlardan geçtiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ile inşasına başladığımız Türkiye’nin en büyük spor kompleksi hızla yükseliyor. Merkezi Hükumetimizin de destekleriyle bütün Yıldırımlı çocukların ve gençlerin istifade edebileceği tesisi ülkemize kazandıracağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapıp sosyal ve kültürel tesislerden istifade edeceği bu tesiste, aynı zamanda da uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Kompleksimiz sayesinde spora ve sporcuya vereceğimiz desteklerle Yıldırım’ın adını her branşta duyuracak al yıldızlı bayrağımızı Avrupa ve dünya şampiyonalarında dalgalandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!