Yıldırım icraat

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım icraat
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 00:00

Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, ilginç bir karara imza attı. Yasa gereği oluşturulan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu için her kulüp başkanından değişik isimler istedi.

İlk planda 14 hukukçunun adını diğer başkanlardan alan Yıldırım, bu kişilerin CV’sini titiz bir şekilde araştırdı ve en uygun 5 ismin kurula girmesini sağladı.

KULÜPLER Birliği Başkanlığı’na seçilen Aziz Yıldırım, futbolda torpilin ortadan kaldırılabilmesi için radikal bir karara imza attı. Yıldırım, yasa gereği oluşturulan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu için kulüp başkanlarından değişik isimler istedi. Başkan Yıldırım, kendisine sunulan listedekilerin CV’sini tek tek incelediğini ve tarafsız kişilerin adlarını Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na ilettiğini ifade etti.

Futbol camiasına ve kurallarına herkesin sahip çıkması gerektiğini hatırlatan Yıldırım, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na girecek isimlerin, sadece bağlı bulundukları kulüplere değil, Türk futboluna hizmet etmesi gerektiğini bildirdi. Kulüpler Birliği Vakfı olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na 5 isim vermeleri gerektiğini hatırlatan Yıldırım, kendisine ilk planda iletilen 14 ismin CV’sini incelemeye aldı.

Adil ve dürüst olmalı

Fenerbahçe yöneticisi olan hukukçu Şekip Mosturoğlu ile birlikte bu görevi üstlenen Aziz Yıldırım, kulüp başkanlarından daha değişik isimler de istedi. Yıldırım, önceki yıllarda yapılan bazı icraatlara göndermede bulunarak, "Hangi kurulda olursa olsun, görev yapacak isimlerin adil ve dürüst olması gerekiyor. Adam kayırma ya da torpil gibi kavramların tamamen ortadan kaldırılması şart. Önemli olan doğru ve dürüst icraatların yapılmasıdır" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın yanısıra Profesyonel Futbolcular Derneği ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği olmak üzere 5’er üyeden 15 üyenin görev yapacağı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, kulüpler ile futbolcular ve teknik adamlar arasındaki her türlü sorunu çözecek ve aldığı kararlar, bağlayıcı olacak. Aziz Yıldırım’ın bu isteği sonrası kulüp başkanları, 14 hukukçunun adını bildirdi.

Yalazay başkan seçildi

Yıldırım, "Kurulda görev yapacak hukukçuların, futbola, spor mevzuatına ve uluslararası yapılanmalara çok hakim olması gerekiyor. Her birinin özelliklerini, tek tek gözönünde bulunduracağız" şeklinde konuştu.

Tahkim Kurulu’nun görevini üstlenecek olan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, 4 yıl görev yapacak. Yıldırım’ın bu girişimi sonucu tarafsız üyelerden oluşturulan kurul, futboldaki her türlü sorunu kesin çözüme kavuşturacak. Oluşturulan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanlığı’na Av.Sait Yalazay getirilirken diğer üyeler şöyle:

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından atanan üyeler: Taylan Üner, Mehmet Ayhan Çopuroğlu, İrfan Coşkun, Selim Önen, Hasan Gürhan Onat, Profesyonel Futbolcular Derneği tarafından atanan üyeler: Zuhal Kızılot, Bülent Nuri Kurdoğlu, Ahmet Gürel, Boğaç Tolan, Doç. Dr. Burak Oder, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği tarafından atanan üyeler: Sarper Sarp, İsmail İnan, Mehmet Çayırpare, Doç. Dr. Hasan Ayrancı, Suat Kıymazarslan. Öte yandan Hukuk Kurulu Başkanlığı’na Doç.Dr İlhan Helvacı, başkan vekilliğine ise Emre Koçak seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!