Yıldırım Demirören'den Donk ve Fernandao açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Demirörenden Donk ve Fernandao açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 23:22

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, NTV Spor'da yayınlanan %100 futbolun konuğu oldu. Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Demirören, Ryan Donk ile Fernandao'nun Milli Takım'da oynayıp oynamaması hakkında, " Devşirme oyuncuya karşı değiliz. Başımızın üstünde yerleri var. Bu konuda henüz herhangi bir karar alınmış değil." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Açıklamalarına devam eden ve maddi konuda oldukça sıkıntı çeken Türk kulüplerinin yakın zamanda Avrupa'dan men olacağını belirten TFF Başkanı, "3 Temmuz sürecinden daha kötü bir mali süreç gelicek. Kulüplerimiz her geçen gün borçlanarak gidiyorlar. Tüm kulüplerin 2015'in yılında 3 Milyar Türk Lirası borcu var. Eğer Kulüpler oyuncularını satmak gibi bir porlitikalara girmezse işleri çok zor." dedi.

İşte Yıldırım Demirören'in açıklamarı...

'KULÜPLERİMİZ ALTYAPIYA DÖNMELİ'
"Ben federasyon başkanı olduğumda 'mali süreç gelecek' diyordum. O günler geldi. Kulüplerimizde işler kötüye gidiyor. Herkes sermaye yapmak yerine borçlanarak gidiyor. Kulüplerimiz kendilerini toparlamaya, altyapıya dönmeyi seçmezlerse bu borçlar kapanmaz. Öte yandan yasayla birlikte kulüplerin borçlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Borç silme olmaz ama uzun süreli düzenleme olabilir."

Haberin Devamı

'PTT 1. LİG'DE İŞLER DÜZELİYOR'
"PTT 1. Lig'de işler düzeliyor. Süper Lig'de Mersin'in durumunu görüyorsunuz. Büyük takımlarımız araştırma altında. Bizim borç silme sistemimiz devam ediyor ancak bizim kriterlerimize göre kulüplerimizde sorun yok. Kurallarımızı uyguluyoruz. Geçiş dönemi olduğu için kuralları gevşek tutuyoruz. Ama zamanı gelince de hepsini uygulayacağız. PTT 1. Lig'de bazı kulüplerin 3'er puanı silindi. Mali yapılanma olmazsa bu yaptırımlar kaçınılmaz."

'YÖNETİCİLERE DE SINIRLAMA GETİRİLECEK'
"Yöneticilere de sınırlandırma gelecek. Kulübü aldığınızdaki borç miktarı neyse bırakırken o borçtan fazlası olursa onu cebinizde ödeyeceksiniz. Bu durum kanunla gelecek. Tüm bu bahsettiğimiz kulüpler yasasının içerisinde olacak. Kulüpler Birliği A.Ş. farklı olay. Bu mali durumdan yöneticiler de sorumlu olacak. Diğer taraftar kulüplerin anonim şirketi olacaklar." (Fanatik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!