Yıldırım Demirören: Galatasaray için uğraşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Demirören: Galatasaray için uğraşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 12:49

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin borç batağında olduğunu belirterek, "Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray'ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var" dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Futbol Zirvesi", Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de başladı. Açılış konuşmasını yapan Kılıç, bu organizasyonda sadece Türkiye'de değil dünyada da futbolun nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda fikirlerin ortaya konacağına inandığını belirterek, "Medeniyetlerin bir araya geldiği İstanbul'da ve ülkemizde, tüm spor camiasına katkı verecek fikirlerin, yine İstanbul'da müzakere edildikten sonra dünyaya açılacağına inanıyorum" dedi.

Yıldırım Demirören: Galatasaray için uğraşıyoruz

BAKAN KILIÇ: ALTYAPIYI SAĞLAM KURMALIYIZ
UEFA kriterlerinin uygulanması konusundaki zorunluluğu hatırlatan Bakan Kılıç, bu noktaya gelmeden işi halletmek istediklerini vurgulayarak, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sporun içinden geldiğini vurgulayan Kılıç, "Başbakanlığı döneminde futbol oynadığını ve goller attığını hatırlatmak istiyorum. Futbol ve sporun içinde olan, yakından takip eden, desteklemek amacıyla ciddi çalışmalar yapan Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası içinde olan herkesle bir arada olarak, sporumuzu daha iyi günlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçların spor camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

DEMİRÖREN: HÜKÜMETİMİZİN YARDIM ETMESİ GEREKİYOR
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Hükümetimizden kulüplerimize destek gelmesi gerekiyor çünkü kulüplerimiz borç batağının içinde" dedi.

Kulüplerin mali yapılarının düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Demirören, Bakan Kılıç'ın önderliğinde hükümetten kulüplere destek beklediklerini belirterek, "Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray'ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkacak yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmez ise futbol adına faydası olmaz. Kulüp idaresine sadece futbol olarak bakmayalım. Ben de başkanlığım dönemimde hatalar yaptım. Hatadan dönmek önemli. Çıkacak yasanın, kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırması gerekir" şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören: Galatasaray için uğraşıyoruz

"BAYERN 20 MİLYON EURO'LUK FEDAKARLIK YAPTI"
Almanya'da Bayern Münih Kulübü'nden örnek veren Demirören, "Bayern Münih, havuz sistemi bozulmasın diye 20 milyon Euro'luk bir fedakarlık yaptı.
Bizlerin de bu mantıkta olması lazım. Bu mantığa geleceğimize inanıyorum"
değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ERZİK: FIFA'NIN DURUMUNDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLDU
FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, FIFA'da yaşanan son gelişmelerin kendisini üzdüğünü söyledi.

Erzik, 33 yıl UEFA'da görev aldıktan sonra 2015 Mart'ta veda ettiğini hatırlatarak, "Çok onurlu bir veda töreni yapıldı ama bu keyfim uzun sürmedi. 111 yıllık FIFA'nın durumunda bazı değişiklikler oldu. İstenmeyen, arzulanmayan değişiklikler. Bunların üzerine konuşmak istemiyorum. Umuyorum ve diliyorum ki 26 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi sonrası FIFA'da profesyonel yönetim daha fazla etkin olacak. Uzman kişilerden oluşan bir heyet, mali yapının girdileri ve çıktılarının sorumlusu olacak. İnşallah bu, o kongrede kabul edilecek" diye konuştu. UEFA'nın kulüp lisans sisteminin önemine dikkati çeken Erzik, konuşmasında bu konuda geçmiş dönemdeki projeleri de anlattı.

TOPLANTIDAN ERKEN AYRILDILAR
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, TFF Başkanı Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir'in vefat eden eşi Gülseren Özdemir'in Ankara'daki cenaze törenine katılmak için zirveden erken ayrıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!