Yıldırım cezaevinde çıksın rehabilitasyona alınsın

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım cezaevinde çıksın rehabilitasyona alınsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 12:53

Haberin Devamı

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Yalvaç'ta kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği 35 yaşındaki Nurettin Gider’i av tüfeğiyle vurduktan sonra başını kesen 26 Yaşındaki Nevin Yıldırım'ın serbest bırakılması için eylem yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri, "Nevin serbest bırakılsın, tecavüzcülere ağır ceza verilsin" yazılı bir pankart açtı. "Adaletin sesini susturamazsınız" diye slogan atan grup adına bir açıklama yapan platform temsilcisi Berna Görgülü, şunları söyledi:

Tutuksuz yargılanmalı

"Tecavüzün önüne geçecek önlemler almayanlar Yıldırım'ın bir insanı öldürecek noktaya gelmesinden sorumludur. Tecavüzcüsü tarafından hamile bırakılan Nevin Yıldırım'ın bebeği şu günlerde sekizinci ayına giriyor. Yıldırım bir bilirkişi heyeti tarafından görülmeli.Yıldırım acilen içinde bulunduğu cezaevi şartlarından çıkarılıp rehabilitasyon şartlarına kavuşturulmalıdır. Yıldırım'ın kaçma şüphesi yoktur, tutuklama kararı kaldırılıp tutuksuz yargılanmalıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!