Yıldırım bile Canaydın'ı istedi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım bile Canaydını istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2005 00:00

G.Saray’ın eski başkanı mart ayındaki genel kurulda aday olmayacağını açıklarken, ‘Projelerimizi hayata geçirmek için bir şans daha istedim ama vermediler. Özhan Bey de iyi G.Saraylı’dır ama söylediklerinin hiçbirini yerine getirmedi’ dedi.

GALATASARAY’ın mart ayındaki genel kurulu öncesi gözler, eski başkanlardan Mehmet Cansun’a çevrildi. Sarı kırmızılı takımın 2001-2002 sezonunda kazandığı son şampiyonlukta kulüp başkanı olarak büyük payı olan Cansun, genel kurulda aday olmayacağını açıklarken, Özhan Canaydın’a karşı kaybettiği seçimde yaşanan ilginç bir olayı Hürriyet’le paylaştı:

‘F.Bahçe’nin G.Birliği ile maçı vardı ve geriye düşmüştü. Bana aktarılan bilgilere göre, Aziz Yıldırım maçı bırakmış, G.Saray’ın kongresini takip ediyormuş ve demiş ki, ‘Bırakın maçı, bir sonrakini kazanırız. Şu anda şeker gibi bir adam (Özhan Canaydın) bulmuşuz, kaybetmeyelim. Mehmet Cansun seçilirse, yine birbirimize düşeriz.’ Aziz Yıldırım bile ‘Canaydın’ diyor. Gerisini siz düşünün...’

Yeşilköy’deki Mare Nostrumt’da yemekte buluştuğumuz Cansun söze, ‘Ben başkanlık için defteri kapattım’ diye başladı ve ekledi: ‘En kritik zamanda başkanlık yaptım. O dönemde kriz vardı. Tekrar başkan adayı oldum. Ancak, kongre üyeleri bana ‘hayır’ dedi. O kadar çok projemiz vardı ki, hepsini de hayata geçirecektik. Oysa, bunun için gerekli parayı da bulmuştuk. Ama bana şans tanımadılar. Özhan bey de G.Saraylı’dır ama geriye baktığınız vakit söylediklerinin hiçbirini yerine getiremedi. Sürekli eski borçları ödüyoruz dedi.’

Aday olmaları durumunda Yiğit Şardan ve Ali Dürüst’ü destekleyeceğini açıkça söyleyen Mehmet Cansun, sarı kırmızılı kulübün sıkıntılı durumdan kurtulmasını sağlayacak reçeteyi de açıkladı:

‘Birisi çıkacak ve G.Saray’ı eski gücünün üzerine çıkaracak. Geçmişe sünger çekecek. Camiaya ‘Arkadaşlar, dün yok, G.Saray’ın 1 numaralı günü bugündür’ diyecek ve kendisine göre 10 kalemlik bir liste yapacak. Öncelikle yuvayı düzeltecek, ardından Florya’yı ele alacak. Peşinden stadı yapacak. Kendisine inanan 8-10 kişiyi etrafında toplayacak. Bu insanların eski ya da yeni yönetici olması önemli değil. Birlik ve beraberliğin sağlandığı yerde başarı da kendiliğinden gelir.

Başkanlık için hevesli arkadaşlarımız var. Örneğin Yiğit Şardan. Hırsıyla kendini yetiştirmiş, bir yerlere gelmiş. Dişiyle tırnaklarıyla kazıyarak bu yerlere gelen Yiğit’in başkan seçilmesi halinde, başarısız olmasına imkan var mı?

Ali Dürüst, henüz adaylığını açıklamadı. Ali’nin de bu işte yeteri kadar tecrübesi var. Eğer aday olursa, ona da destek veririm.’

Mehmet Cansun’un sarı kırmızılı kulüpte yöneticiliği ve başkanlığı döneminde yaşadığı ve unutamadığı olayları anlatırken adeta gözleri parlıyordu. İşte Cansun’un anlattıkları...

Hasan Şaş A.Gücü’nde oynarken F.Bahçe de yakından ilgileniyordu. Onlar 8 milyon dolar önerdi, biz ise 4.5 milyon dolar. İşimizi gücümüzü bıraktık, bu işle ilgilendik. Ve Hasan’ı aldık. Ekip işi çok önemli.

Jardel’in transferi için menajeriyle görüştük. İş, parada düğümlenip kalmıştı. Para yoktu ama etkilemek gerekiyordu. Alp Yalman’a telefon edip, Rollsroyce’unu istedim. 2 bin 500 dolar, uçak bileti vs aldık, arabayla her tarafı gezdirdik. Ülkesine mutlu bir şekilde gönderdik. 3 gün sonra arayıp, anlaştığımızı söylediler.

Roma Havaalanı’ndayım. Duvarlara yazılı panolar var. Haberler geçiyor. Gözüm birine takıldı. ‘UEFA Şampiyonu G.Saray, Avrupa Gol Kralı Jardel ile Boksic’i aldı’ diye yazıyordu. O kadar çok etkilendim ki, oturup hüngür hüngür ağlayasım geldi.

Jardel’i sattık, alacağımız paraya bankalar haciz koydu. Gelecek paraya çok ihtiyacımız var. Jardel’in satışından zarar ettiğimizi söylüyorlar. Yok öyle bir şey. G.Saray, Jardel’i sattıktan sonra asla zarar etmemiştir.

Aziz Yıldırım, yurt dışına gittiğinde yönetici arkadaşlarıyla bir yere gidip oturuyor. Bu yanlış. Sabah 05.30’da yola çıktım, İsviçre’ye gittim. UEFA Başkanı Lennart Johansson’un evlilik yıldönümü vardı. Eşine 127 bin dolarlık bir gerdanlık aldım. Bu ilişkiler önemlidir. Avrupa’da başarılı olmak istiyorsan, ilişkilere önem vermelisiniz.

FRANK Rijkaard’ı almak istedik. Kendisiyle görüştük ve anlaştık. İstanbul’a telefon ettim. Yönetimdeki arkadaşlarımla konuşup ‘İşi bitirdik, geliyoruz’ dedim. Eşini ikna edemediği için transfer gerçekleşmedi. Dünyaca ünlü bir futbolcuya bu yüzden Galatasaray formasını giydiremedik.

Cengiz Turanlı’ya ne zaman gittiysem para aldım. Bana en büyük yardımı o insan yaptı.

G.Saray da Beşiktaş da F.Bahçe’yi örnek almalı

GALATASARAY
ve Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin çok gerisinde kaldığını belirten Mehmet Cansun, ‘Aslında rekabetin olmamasından Fenerbahçeliler de rahatsız. Ara iyice açılırsa statlara kimse gelmez, tatsız-tuzsuz maçlar olur. G.Saray ve Beşiktaş’ın bir an önce eski güçlerine ulaşmaları gerekir’ dedi. Her iki kulübün de Fenerbahçe’yi örnek almaları gerektiğini savunan Cansun, şunları söyledi:

Şen iyi biliyordu

‘Fenerbahçe bize özendiği için Avrupa’yı düşünüyor. Ancak, öncesinde bütün inşaatlarını tamamladı. Stadını yeniden yaptı, tesislerini düzeltti. Galatasaray’da kupa (UEFA ve Süper Kupa) var. O da Fenerbahçe’ye özenerek stada, tesislerine yönelmeli. Beşiktaş da aynı şekilde hareket etmeli. Her kulüp kendi çapında yükselecek. Bunda ayıplanacak bir şey yok.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yurt içinde birçok alanda başarılı. Eğer Avrupa’da da başarılı olmak istiyorsa, ilişkilere önem vermeli. Ali Şen bu işleri iyi biliyordu. Yıldırım da aynı yolu izlemeli.’

Borçlara karşılık 1 haftalık çek

G.SARAY yönetimi, yaklaşık 2.5 milyon Euro toplamındaki ödemeleri çek yolu ile hallederek yeni yıl öncesi futbolculara, 1 hafta sonraya çek verdi. Uzun süre para alamayan futbolcular, kupa maçı öncesinde söz verildiği halde paralar ödenmeyince kendi aralarında Malatya’ya gitmemeyi tartışmışlardı. Ancak Fatih Gökşen’in çabaları sonucu ikna olmuşlardı.

Ben olsam sokağa çıkmam

Her gün bir yönetici çıkıp cesur demeçler veriyor. Ben olsam sokağa çıkmam. Ancak bunlar geniş insanlar. Alacağız, vereceğiz diyorlar. Bu tür konuşmalar çok yanlış. Başkan önemli bir iş adamı. Ama Sahip Som’a para kaptırıyor. 4 yıl geçti, hala ortada bir şey yok. İnsanların sabrı da bir yere kadar. G.Saray taraftarı isyan ediyor. 14 yıl şampiyon olmadığımız dönemde bile böyle bir durumla karşılaşmadık. Biz 8 ay görev yaptık ama taraftarımızın yüzünü güldürdük.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!