Yıldırım’a göre savcılık yazılı açıklama yapmalı

Haberin Devamı

DÜN Ulaştırma eski Bakanı, İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’la bir ufuk turu yaptık.
Önce İzmir’le ilgili düşüncelerini, proje konuştuk. Ardından da konu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan son operasyona geldi.
Binali Yıldırım’ın ilk tepkisi “Bu işi manidar buldum” olmuştu.
Devam etti;
“Hükümetimizle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında her zaman iyi ilişkilerimiz oldu. İZBAN’da önemli ve herkese örnek olabilecek bir ortaklık yaptık. Kocaoğlu’nu, bu dönemde daha yakından tanıma fırsatımız oldu. O yüzden bu son gelişmeler beni de üzdü. Özellikle seçim döneminde böyle bir olayın yaşanması kimseyi mutlu etmemiştir. Aziz Bey’in herkesin kabul ettiği bir duruşu var. Dilerim, süreç en kısa sürede aydınlanır...”
Peki, böyle bir dönemde en doğrusu, en sağlıklısı ne olabilirdi.
Binali Yıldırım’ın düşüncesi şöyle:
“Bu olayı bütün kamuoyu takip ediyor. Herkes bir yerlere çekmeye çalışıyor. Bu spekülasyonları önleyebilmek için savcılığın bir yazılı açıklama yapması belki de bütün bunları önleyebilir. Böylece herkesin süreci daha soğukkanlılıkla karşılaması ve beklemesi sağlanabilir...”
Aslında bu sadece Binali Yıldırım’ın değil, herkesin ortak dileği...

Son kriz örgütü ateşlemiş

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşananlardan üzgün...
Elbette, CHP İzmir örgütü de endişeli...
Ama şunu söylemeliyim ki...
Bu gelişmeler, CHP’lileri ateşlemişe benziyor.
Birkaç gün öncesine göre seçimi garanti gibi gören, hatta iddialara giren ve bir önceki seçimden çok daha fazla milletvekili çıkaracaklarını iddia edenler bile seçim çalışmalarını biraz rölantiye almışlardı.
Bu son olay, teşkilatı havaya sokmuşa benziyor.
Aziz Kocaoğlu, düne kadar “Bu genel seçim, beni karıştırmayın” derken, bir anda İzmir’deki seçimin yine en önemli aktörü haline gelmiş durumda.
Bu arada, İzmir’deki sivil toplum örgütlerini temsil eden önemli başkanların, odaların yöneticilerinin tek tek ziyaret etmiş olması da Kocaoğlu’nun moralini yükseltmişe benziyor.
Özetle...
Ortada bir kriz var, şimdilik bu kriz CHP teşkilatını da daha dinamik hale getirmiş gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Futbolun ekonomik gücünü de unutmamalı

Binali Yıldırım, artık İzmir’in vekili olacak. Geçen hafta Göztepe’nin maçındaydı, önceki gün de Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Yıldırım’ın futbola ilgisi var, ama daha çok spor ekonomisiyle ilgili... İzmir’in gelişmesinde sporu itici bir güç olarak görüyor.
Haklı... Çünkü, spor ekonomisi dünyada giderek büyüyor, İzmir’in bundan yeterince pay alamaması üzücü... Spor kulüplerimizin Süper Lig’te temsil edilmesi şart... Ama bundan daha önce İzmir’in spor altyapısını tamamlaması gerekiyor. Yani iyi statlara ihtiyacımız var. Modern ve İzmirlilerin severek gitmek isteyecekleri tesislere ihtiyaç var.
Bu isteği Alsancak Stadı’yla yapmak mümkün değil. Gerçeği söylemek gerekirse; Karşıyaka Örnekköy’de düşünülen statla da yapamayız. Bu stadı Örnekköy’e yaparsak, sadece maçtan maça gidilen bir yer yapmış oluruz. Oysa bugünün statları, gece gündüz yaşayan yerler... Karşıyaka’nın böyle bir yere ihtiyacı var. Daha kentin içinde, metroyla, çevre yollarıyla beslenen ve yaşayan bir mabede...
Binali Yıldırım’la bunları konuştuk, belli ki, Karşıyaka’nın isteklerini not almış ve böyle bir süreci yerel yönetimler, merkezi hükümet ve federasyonla yapmaya niyetli...

Haberin Devamı

İzmir Partisi gibi hareket etmek

Bu seçimlerde hoşuma giden, hangi partiden olursa olsun adayların proje önermeleri... Her gün önüme adayların seçim konuşmaları geliyor. Bakıyorum, birçoğu aday oldukları kentlerle ilgili bazı hayalleri var. Yatırım önerileri var. Binali Yıldırım, “Seçim sonrasında İzmir Partisi gibi hareket edelim” diyor.
Ben bunu bir söz gibi algılıyorum.
Kimler vekil seçilir, Ankara’ya giderse, biz ilk toplantının ev sahipliğini yapmaya hazırız.

 

 

 

 

 

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları