‘Yılda 40 milyon pizza satıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Yılda 40 milyon pizza satıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 01:36

BUGÜN Türkiye’de 68 ilde 490 restoran ile hizmet veren Domino’s Pizza, 2017 yılının son günlerinde Hakkari Yüksekova’da yeni şubesini açtı.

Haberin Devamı

Güneydoğu illerinde de büyümeyi istediklerini anlatan Domino’s Pizza Türkiye Kurucusu ve DP Eurasia CEO’su Aslan Saranga, “Dünyada 85 ülkede toplam 14 binden fazla restoranımız var. Türkiye’de her yıl 40 milyona yakın pizza satıyoruz. Türkiye’de önümüzdeki yıllarda 900 şubeye ulaşmak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan’daki Domino’s Pizza yatırımlarını da çatısı altında bulunduran DP Eurasia CEO’su Aslan Saranga, önümüzdeki döneme ilişkin planlarını şöyle anlattı: “Bugün Türkiye’de 7 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 2016 yılında ciromuz 565.5 milyon TL’ye ulaştı. 2017 yılında çift haneli büyüme gerçekleştirdik. Bu sektör ortalamasının üstünde bir rakam. Evlere servis pazarı Türkiye’de 2.5-3 milyar TL’ye ulaştı. Biz genelde bu pazarın içinde yer alıyoruz. Fast-food (hızlı tüketim) pazarı 14 milyar TL. Bütün Türkiye’de dışarıda tüketilen gıda ise 50 milyar TL.”

Haberin Devamı

Müşteri memnuniyeti için yeni yatırımlara da imza attıklarını dile getiren Saranga, “Tüketiciler dükkana geldiklerinde çok fazla beklemeyi istemiyor. Eskiden pizzacıya giderdiniz. 10-15 dakika beklerdiniz. Yeni fırınlar koyduk dükkanlarımıza. 3-4 dakika arasında ürünü pişirebiliyor. Uygulamalarımız sayesinde telefondan sipariş verip hiç beklemeden ürününü alabiliyor. Bunun için yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yatırım yaptığımızı söyleyebilirim. Şu an Türkiye, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan operasyonlarını kapsayan DP Eurasia şirketinin yüzde 52’si halka açık. Yaklaşık 150 milyon poundluk bir halka arz gerçekleştirildi. Bu da bizim için çok önemliydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!